След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да

...
След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да
Коментари Харесай

Борисов категоричен: Никаква подкрепа от ГЕРБ за кабинет с Кирил Петков начело

След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да поддържа нито едно решение на държавно управление, в което министър председател е Кирил Петков, изрично съобщи пред членове и симпатизанти в Добрич ръководителят на партията Бойко Борисов. „ Това е решение на изпълнителната комисия, не мое. Така че всевъзможни опити да се въздейства на партията извън, да знаят, че до момента в който е Кирил Петков, това не може да се случи “, сподели още той.

ГЕРБ са скандализирани от вчерашните изказвания на външния министър Теодора Генчовска за Република Северна Македония. На закрито чуване в Народното събрание тя съобщи, че има съществени разминавания сред Външно министерство и външнополитическия екип на премиера Кирил Петков, което на процедура значи, че сега страната ни води две външни политики по тематиката за РМС. По думите ѝ разминаването е основно във връзка с периода, в който България би могла да поддържа преговорна рамка на Скопие. В договарянията с РСМ съвсем нищо от българските условия не е изпълнено досега, изясни още външният министър тя и направи оценка, че е пропуснато времето до края на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което завършва в края на юни. Генчовска подсигурява, че нито от нейна страна, нито от премиера Петков са поемани съответни задължения за обвързване със периоди, въпреки и да „ има явно упоритости “ от периферия тов да стане со края на френското председателство.

 „ Това, което госпожа Генчовска сподели, във всяка друга обстановка провокира рухване на държавното управление, където и да е в света ", сподели някогашният министър председател. По думите му се води „ двойна, двойствена, скрита външна политика, и то по отношение на националния интерес на България ".

„ Вчера чух Петков да споделя, че за Северна Македония и опозицията трябвало да го поддържа. Ние направихме контракт за добросъседство. Има цялостен консенсус при президента Радев по тематиката за Северна Македония и сред всички политически партии. В диалозите, които сме водили и със настоящия министър председател на Северна Македония, ние сме казвали да се извърши договорът за добросъседство. Съществената част от него е езикът на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на историческата комисия разбрахме, че няма никакъв прогрес. И от външния министър през вчерашния ден разбрахме, че няма никакъв прогрес. Министър-председателят Петков споделя, че има голям прогрес “, добави Борисов.

Бившият министър председател разяснява и интервенцията по спасяването на българските моряци от кораба „ Царевна “, за която, съгласно него Кирил Петков си е присвоил заслугите.

„ Слушайте деликатно президента Радев. Само преди две седмици, когато ставаше въпрос да се изгони дипломат Митрофанова, той им сподели: „ Какво ще стане с моряците? “ Сиреч, тогава е била в ход интервенцията сред нашето президентство и съветската страна да ги изведат “, сподели Борисов и добави, че в случай че би трябвало на някого да се благодари за избавителната интервенция, то това са Румен Радев и Елеонора Митрофанова. 

" Само кражбата задържа обединението в ръководството.  Наели сме специалист от чужбина, който ще потвърди чудовищната операция с машините на изборите. ", съобщи още Борисов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР