След ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и активисти

...
След ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и активисти
Коментари Харесай

Какво следва след ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов?


След ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и деятели на партията се готвят за всеобщи митинги. От политическата групировка дефинираха акцията на полицията като политическа принуда и още веднъж желаеха оставката на вътрешния министър Бойко Рашков.

„ Това е силов ход. Когато в политиката предприемеш подобен ход, би трябвало да си наясно, че той носи огромен риск. Ако има загуба, тя ще бъде пагубна “, разяснява в предаването „ Тази заран “ политологът Румяна Коларова.

Според нея акцията е обвързвана с обстоятелството, че в понеделник – 21 март, стават 100 дни от ръководството на държавното управление „ Петков “ и то би трябвало да регистрира нещо.

По думите на социолога Добромир Живков има известна загуба на доверие в държавното управление, само че пък министър председателят Кирил Петков удържа положителен рейтинг. Залогът е за това работят ли институциите в страната, добави той.

„ Ако министър-председателят е в основата на това, то това е война, която може да докара до рухване на държавното управление “, счита политологът Румен Стоянов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР