След анализите на работата на Българската банка за развитие (ББР), ...

След анализите на работата на Българската банка за развитие (ББР),

Едва 2000 лв. заплата вземат шефовете в ББР

След анализите на работата на Българската банка за развиване (ББР), мога да кажа доста малко позитивни неща. Към този миг тази банка не работи добре, не работи дейно и не се ръководи дейно. Има и огромни пропуски. Това сподели служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

За този регистриран срок за цялата календарна 2022 година до този миг отпуснатите нови кредити са 342 милиона лв., а все още осъществяването е доста едва. Към края на август банката е подкрепила доста дребен брой клиенти с общи експозиции към 60 милиона лв.. Къде са 60 милиона лв. в края на август по отношение на тези 342 милиона?

" Имаме доста ясна визия за нещата. Първо изпратихме доста съответно обръщение към Надзорния съвет и все още оценката, която поставихме, е слаб 2. Има трима специалиста, които са доста интелигентни, само че резултатите са слаби и ние намалихме заплатите на всеки един до пет пъти - на 2000 лв.. Ще предложим нови хора в надзора, които ще работят на същите понижени условия, само че които ще дадат нужната тактика и визия, с цел да може да работи по-добре банката като цяло ", добави Пулев.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg