След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране

...
След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране
Коментари Харесай

Нова декларация за преминаване през КПП-тата


След разбор на успеваемостта от първите 3 дни на действие на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в регионалните градове и на получените запитвания и рекомендации от жители, както и за попречване на злоупотреби, от Министерство на вътрешните работи направиха промени в декларациите. По-конкретно се трансформира формата на документа, който попълнят путуващите.

Новата бланка е оповестена на уеб страницата на МВР www.mvr.bg.

Промяната е по отношение на прекосяване през контролно-пропусквателен пункт по отношение на трудова активност. В декларацията по новия пример отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това събитие със служебна записка, издадена от работодателя или различен длъжностен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Попълнените заявления ще се събират от чиновниците на контролно-пропусквателен пункт за надзор на осъществяването на мярката и опция за инспекция на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни аргументи, показват персонална карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при чиновниците на контролно-пропусквателен пункт.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че в сходство със заповедта на министъра на опазването на здравето от 21 март 2020 година за въвеждането на нови противоепидемични ограничения, се позволява влизането и излизането на жители през контролно-пропусквателен пункт единствено при зародила неотложна нужда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР