След активно разследване полицията разкриха групата непълнолетни, която открадна кутия

...
След активно разследване полицията разкриха групата непълнолетни, която открадна кутия
Коментари Харесай

Спипаха групата, откраднала кутия за дарения в Пловдив, извършвали и други кражби

След интензивно следствие полицията разкриха групата малолетни, която открадна кутия за дарения, сложена в денонощен комплекс на бул. " Освобождение " в Пловдив. Оказва се че малолетните са правили и други обири.
Прочетете още
Към 21 ч. на 6 януари стара пловдивчанка потърсила помощ в Първо районно управление (на МВР), откакто станала жертва на обир. В обясненията си пред служителите на реда пострадалата показала, че към комерсиална верига на бул. ”Македония ” била обградена от няколко момчета на  възраст сред 12 и 15 години, като едното от тях издърпало от ръцете й портфейл с 400 лв. и всички побягнали дружно. По случая е формирано досъдебно произвеждане и незабавно е основана нужната организация за определяне на всички обстоятелства и условия и търсене на причинителите.

 Действията са осъществени под наблюдаване на Районна прокуратура – Пловдив. Много скоро, благодарение на сътрудниците си от Шесто районно управление (на МВР), криминалистите влезнали в дирите на фактическия причинител на грабежа, на 16 години, и през вчерашния ден той бил арестуван. Според събраните доказателства момчето е част от група малолетни поданици на квартал „ Столипиново ”, които правели нападения в друго съучастничество.

Те са обвинени и за кражбата на кутия за дарения за болна жена от търговски обект в жк „ Тракия ”, за която е получен сигнал в Пето районно управление (на МВР) на 3 януари. От фрагментите, публикувани през днешния ден от някои медии, се вижда ловкостта, с която младежите вземат кутията, откакто отвличат вниманието на чиновниците в магазина. 

Оказва се, че в средата на предишния месец четирима от тях бяха арестувани в Четвърто районно управление (на МВР), откакто по еднакъв метод отмъкнали пари от касата на магазин от верига за телекомуникационни услуги на основната пешеходна улица. Както бе обявено на 15 декември м.г., при залавянето им момчетата създали признания, а част от откраднатата сума е възобновена.

Действията по документиране на случаите не престават под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР