След адския взрив във варненския квартал "Владиславово", полицията издирва 66-годишния

...
След адския взрив във варненския квартал "Владиславово", полицията издирва 66-годишния
Коментари Харесай

Окончателно: Стана ясно коя е една от жертвите на взрива във Варна

След адския гърмеж във варненския квартал "Владиславово ", полицията търси 66-годишния някогашен служител на реда Веселин Панов Димитров. Работи се по изясняването на повода за случилото се - версиите варират от тенденциозен палеж до безразсъден случай.

Според домоуправителя на блок 302 в кв. "Владиславово " - Илиян Илиев, една от жертвите е 53-годишна жена, работила в сладкарница във Варна. Той мисли, че втората жертва е търсеният мъж.

Повод за предполжението е фактът, че никой различен не липсва от блока. Веселин споделил пред комшии, че ще се мести в Долни Чифлик, само че не е открит там. Колата му също не била пред блока.

"Усетихме извънредно разтрисане на постройката. На по-долен етаж сме и бързо се изнесохме. Комшии приказват, че мъжът и жена му са имали много проблеми ", описа домоуправителят пред Bulgaria ON AIR.

Хора, които са служили в силовите министерства и имат познанията, попадат в по-специална група, "рискова " е мощно казано. Част от някогашните сътрудници са много постоянни, друга част - под въздействие на травматични процеси, изпадат в крайни положения. Това съобщи криминалистът Иван Савов в студиото на "България заран ".

Според него най-логичната версия, която се тиражира в медиите - за тенденциозен палеж, ще се окаже вярната.

"Моите наблюдения демонстрират, че ревността води до импулсивни дейности. Най-вероятно става въпрос за познатата ревностна параноя, която вкарва хора в графата "лабилни ". Престъпленията от ревнивост са присъщи с свирепост ", разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.

"Всичко от последните дни приказва за съзнателно деяние, което е тип възмездие. Такъв гърмеж има за цел да нанесе допустимо най-вече вреди. Целта е била всичко да се раздруса ", разяснява Савов.

По думите му едва ли може да се приказва за самоубийство и надали една от двете жертви е евентуалният причинител на действието.

"Психопатът има една максима: "10 души умъртвявам, на себе си не протягам ръка ". Когато човек взема решение да си посегне на живота, това е емоционален акт. Дълбоко в душeвността на този човек е нуждата да управлява обстановката ", сподели още Герев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе безапелационен, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са с презумпцията, че би трябвало да въдворяват ред.

"Няма стратегии, които да се занимават с такива някогашни чиновници. Те имат отрицателно отношение към диалозите с психолози. Възможно е да приказваме за някакъв любовен триъгълник.

Бившите служители на реда, като се изключи че са изцедени душевен, постоянно не могат да си намерят нова работа и това в допълнение ги смачква ", добави Савов.

Кметът на регион "Владиславово " Николай Костадинов разгласи, че още е рано да се каже по кое време хората от блока ще могат да се върнат по домовете си.

"От градивна позиция постройката наподобява устойчива. Комисия обаче излезе със мнение, че постройката е необитаема, защото е спряно подаването на вода и електричество ", изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР