След 9 седмици сред тримата най-добри тенисисти в света, от

...
След 9 седмици сред тримата най-добри тенисисти в света, от
Коментари Харесай

Официално: Григор вече не е в Топ 3 на световния тенис

След 9 седмици измежду тримата най-хубави тенисисти в света, от през днешния ден Григор Димитров към този момент е четвърти в рангистата на АТР.

Българинът съумя да се подреди на влиятелното място откакто завоюва финалния шампионат в Лондон през 2017 година, той обаче отстъпва позицията си пред финалиста от първия за 2018 година шампионат от Големия шлем - Марин Чилич. Хърватинът скача с 3 места и се подрежда незабавно след водачът Рафаел Надал и първенецът от Откритото състезание на Австралия Роджър Федерер.

Димитров, който отпадна в Мелбърн на четвъртфинал и не съумя да отбрани всичките си точки от предходната година, има в актива си 4630 точки. Хърватинът пък е с 4960 точки.

След Григор се подрежда Александър Зверев, който изостава единствено на 20 точки от българина.

Разликите в самия връх на ранглистата също са незначителни. Надал към момента е водач с 9760 точки. Носителят на към този момент 20 трофеи от Големия шлем Федерер е с 9605 точки.

Димитров сега е в България и чака решението на лекарите дали да се включи в шампионата в София. Ако пропусне конкуренцията ще изгуби нови 250 точки, защото през 2017 година стана първенец.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР