След 9 дни в неизвестност 12-годишният Александър от Перник беше

...
След 9 дни в неизвестност 12-годишният Александър от Перник беше
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма следи от насилие по 12-годишния Александър, не е искан откуп

След 9 дни в неопределеност 12-годишният Александър от Перник беше открит през вчерашния ден. Момчето е без следи от принуждение, в положително общо положение, то продължава да е настанено в " Пирогов ".
За момента не са установени следи от принуждение по 12-годишния Александър, разяснява на брифинг Албена Стоилова, представител на Окръжната прокуратура в Перник.

Иззети са облеклата, с които е било открито детето, прави се съдебно-медицинска експертиза. Работи се по повече от една версия за изгубването на детето, няма водеща такава, ревизира се и първичната версия за похищение. Прокуратурата няма сведения да е желан откуп от бащата.

Работата по случая не е завършила с намирането на детето, занапред предстоят още доста дейности да се правят от полиция, проверяващи, прокурори и специалисти. Ако се придобият данни за каквито и да е закононарушения, ще се проверяват. Това увери Ангел Папалезов, управлявалият издирването от „ Криминална полиция ”, ГДНП.

 

Доброволци, полиция и планински спасители в продължение на 9 дни издирваха детето. След 216 часа неуморно търсене – в събота следобяд положителната новина пристигна от Перник – 12-годишният Александър, който се изгуби, беше открит жив и здрав от парапланеристи. Така невиждана акция, в която се включиха хиляди доброволци и голям запас на страната – завърши сполучливо и с благополучен край.

Предстои да бъде предоставена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са облеклата, с които детето е открито. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го разкрили с мокри обувки и са ги свалили, с цел да го затоплят.

 

„ Не са установени следи от принуждение, експертизата ще откри дали има такива. Александър към момента не е съумял да приказва. Ще се опитаме да получим сведения от него благодарение на експерт и в наличието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите “, показаха от прокуратурата. Няма данни да е желан рушвет от бащата. Разпити предстоят и през днешния ден, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната настройка е била да пристигна, само че е изчаквала да завърши издирването на детето.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР