След 80 дни борба за живота си в неонатално интензивно

...
След 80 дни борба за живота си в неонатално интензивно
Коментари Харесай

Чудо: Новородено бебе оцеля след 80 дни борба за живота му

След 80 дни битка за живота си в неонатално интензивно поделение, през днешния ден недоносено бебе бе изписано от болничното заведение в Ашдод и прибрано от околните си вкъщи.

" Упоритостта и решителността, проявени от бебето потвърждават, че на този свят съществуват чудеса ", споделя доктор Омер Глобус, шеф на родилното поделение в държавната болница " Асута Ашдод ".

Историята стартира преди два месеца и половина, когато Ювал Ганех и брачният партньор ѝ Амир обезпокоително се втурват към болничното заведение, тъй като Ювал е забелязала липса на придвижване на плода в 31-вата седмица от бременността си. Лекарите открили, че плодът е в сериозно положение и направили незабавно цезарово сечение.
Бебето, на което към момента не е обещано име, страдало от тежка форма на заболяване, при което белите дробове не са задоволително развити, с цел да обезпечат нужния на организма О2. То е имало и белодробна хипертония - положение, което визира кръвоносните съдове в белите дробове и се характеризира с високо кръвно налягане.

Веднага след интервенцията, новороденото е било трансферирано за наблюдаване в отделението за интензивно лекуване на новородени на болничното заведение. През първите дни медицинският екип е бил изправен пред сложна борба, защото положението му е било сред живота и гибелта. Като по знамение момченцето съумяло обаче да преодолее всяка рецесия.

След към две седмици положението на детето стартира да се стабилизира, което дава искрица вяра на родителите му и на медицинския личен състав. Бебето ще се нуждае от дълготрайно лекуване, само че лекарите считат, че с възобновяване му, здравната интервенция в последна сметка ще стане ненужна.

" По време на престоя ни в болничното заведение се чувствахме като на прочувствено влакче в увеселителен парк ", споделят родителите Ювал и Амир, поданици на Кирят Гат.

" Днес напущаме болничното заведение със сина ни, откакто сме минали сполучливо през това тестване. Пътуването не беше елементарно и бебето ни беше на прага на гибелта, само че с помощта на медицинския екип - същински пратеници от небето, през днешния ден ние имаме мотив да се усмихваме. Изразяваме откровената си признателност на лекарите ", споделиха родителите на детето.

Персоналът на болничното заведение също отпразнува изписването на бебето.

" Това недоносено бебе, родено в 31-ата седмица, беше същинско предизвикателство за нас надхвърлящо това, с което сме се сблъсквали до момента ", сподели доктор Глобус. " Отново и още веднъж детето успяваше да преодолее тестванията, доказвайки ни, че нашата отдаденост и упорита работа се отплащат. Имаме огромни упования за неговото бъдеще и за мен е чест, че изиграх роля в това вълшебно пътешестване. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР