След 7 месеца ремонт в столичния тунел „Люлин“ от днес

...
След 7 месеца ремонт в столичния тунел „Люлин“ от днес
Коментари Харесай

Пуска се движението по тунел Люлин от днес

След 7 месеца ремонт в столичния тунел „ Люлин “ от през днешния ден се пуска придвижването от там. Това е първият му повсеместен ремонт от 30 години насам, когато е и издигнат. Възложител е Столична община и е коствал 10 милиона лв. без Данък добавена стойност.

“Качеството е напълно обичайно. Имаме нoво съвременно осветяване, нови облицовки по стените, нова пътна маркировка. Ремонтът беше неотложен поради структурата на тунела. Подпорните стени бяха в извънредно неприятно положение от годините и от солта. Тунелът беше рисков преди да стартираме строителството”, това изясни в ефира на нова инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София по строителството.

Инж. Джоргов посочи, че новата обшивка на тунела е такава, която разрешава миене без да я нарушава. Това ще се прави през нощта, с цел да не пречи на трафика денем.

Изцяло актуализирани са пътните платна, както и тротоарите. Има табло, което ще отмерва скоростта, с която се движи всеки един автомобил, защото има ограничаване в самия тунел. То е 50 км/ч.

Ремонтът на тунела провокира огромни проблеми с трафика. Дори денем се образуваха тапи в продължение на месеци.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР