След 55-часово първо тридневно заседание на Народното събрание най-накрая беше

...
След 55-часово първо тридневно заседание на Народното събрание най-накрая беше
Коментари Харесай

Разнопосочни политически реакции след избора на председател на НС


След 55-часово първо тридневно съвещание на Народното събрание най-сетне беше определен. До този избор се стигна мъчно и това беше единственият вероятен избор след 6 провалени процедури.

Този избор провокира предизвика полюсни реакции измежду политическите партии. Тези, които го поддържаха, оповестиха, че това не значи нищо и не е знак за бъдеща четворна коалиция или опция дружно да ръководят.

Останалите три партии видяха в това знак за единодушие и болшинство с консенсус по избрани цели. Изстраданият тридневен избор на провокира и политически реакции. Първо - от самия него.

„ Ще се опитам да съм идентичен към всички, тъй като по този начин би трябвало да бъде един ръководител. В името на българите, на хората одобрих да излезем от тази патова обстановка “, съобщи ръководителят на Народно събрание.

, които издигнаха кандидатурата от името на четири партии, оповестиха, че това е било поискано от тях, само че не трансформира нищо.

„ Помолиха ме сътрудниците от другите партии, самият персонално, те са решили по този начин. Вероятно съм дала съображение да считат, че мога да го направя, че беседваме, че търсим решение. Оставаме по този въпрос на същата кардинална и безкомпромисна позиция - държавно управление с мандат на, или „ “ няма да подкрепим, сподели водачът на.

А на обвиняванията за нова четворна коалиция партиите дадоха отговор по този начин: „ Няма ново болшинство, не са водени такива диалози “, означи водачът на Мустафа Карадайъ.

„ Малко е рано да се каже, че има нова четворна коалиция. По-скоро това е коалиция за избор на ръководител “, разяснява водачът на „ “.

Опонентите на избора на Рашидов бяха остри в оценките си.

„ Вчера той наложи звук, който отблокира процеса по желание на ръководител, това е извънредно значимо. Днес видяхме един по-друг звук. Това, което също по този начин споделих е, че това е фасада, зад която се скри невъзможността да се стигне до същински избор на ръководител на Народно заседание “, съобщи от „ “.

„ Поведението на четирите обединения, които доста бързо започнаха да демонстрират мощ в зала. Това проличава през процедурата “ съобщи.

„ Днес те се сплотиха към концепцията, че би трябвало наложително Народното събрание да стартира да работи. Нещо, което ние считаме за не чак толкоз значимо предвид на това, че то е явно, очеизвадно мъртвородено. И след три дни ужасни родилни страдания роди. Що се отнася до личността, той е един от най-хубавите български статуи “, означи водачът на „ “.

Изборът на управлението на Народното събрание отпуши и всички парламентарни процедури. Така всяка от партиите към този момент обръща взор и към личните си цели.

Това, което обаче сплотява всички партии е, че всички са на мнение, че първата им задача е новият бюджет за следващата година. Междувременно стана ясно, че на следващия ден въпреки всичко ще има съвещания през уикенда на контактната група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Утрешните съвещания ще са с две партии – и „ “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР