След 5 година половината от хората няма да имат общопрактикуващи

...
След 5 година половината от хората няма да имат общопрактикуващи
Коментари Харесай

Общопрактикуващите лекари: Новите COVID зони не функционират

„ След 5 година половината от хората няма да имат общопрактикуващи лекари, тъй като на година понижаваме с 400 души. “ Това сподели ръководител на общопрактикуващите лекари в София област доктор Виктория Чобанова.

Тя добави, че в пандемията най-вече жертви от медиците са дали точно персоналните лекари. Според Чобанова има неточности при ръководството на Коронавирус рецесията, а най-високата цена са платили общопрактикуващите лекари.

Тя добави и че Коронавирус зоните не действат и че едвам 1% имат достъп до тях.

„ Няма една Коронавирус зона у нас, която да работи по метода, по който е регламентирана амбулаторната процедура. Има зони, които няма обзор, а се вършат единствено проби и проучвания, в някои се вършат спомагателни проучвания. Но няма нито една, в която да се поеме наблюдението и телефонните съвещания и вторичния обзор, няма и безвъзмездни медикаменти за ковид “, изясни Чобанова.
КОВИД зоните - тук има, тук няма
Идеята за КОВИД зоните е добра, осъществяването - неприятно. Например - част от тях са оповестени като съществуващи в Единния информативен портал...
Прочети повече
Тя разяснява и заболеваемостта, като разясни, че инфектираните с ковид у нас са 3 пъти повече, в сравнение с действителната статистика демонстрира. По думите й с изключение на с вируса, сега лекарите се борят основно и с суматохата и терзанието на хората, насъбрано с месеците, в които сме в зараза.

„ Нека да не мислим, че заболеваемостта като е толкоз огромна, всички до края на годината ще умрем, това надалеч не е по този начин. Сега хората избират да не бъдат карантинирани, по тази причина не се изследват, с цел да не излязат позитивни.Остават у дома за 2-3 дни и им минава. Има и хората с позитивни проби, само че не всички са заболели. Част от позитивните проби са в учебно заведение на възпитаници, които са пуснати от своите родители, тъй като са здрави съгласно тях и действително нямат недоволства “, показа още доктор Чобанова по БТВ.

Тя обърна внимание и на лекуването, като посъветва да се доверим на един доктор, а не на няколко, с цел да не се случи, че взимаме 5 разнообразни медикаменти.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР