След 49 дни днес отново би училищният звънец за децата

...
След 49 дни днес отново би училищният звънец за децата
Коментари Харесай

Децата в най-засегнатите от трусовете турски райони отново влязоха в класните стаи

След 49 дни през днешния ден още веднъж би учебният звънец за децата в най-тежко потърпевшите от разрушителните трусове зони в Турция, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица министърът на образованието на Турция Махмут Йозер разгласи, че от 27 март се възобновяват образователните занятия за децата в доста градове в окръзите Хатай, Кахраманмараш, Малатия и Адъяман.

Учебният развой не е възобновен във всички обитаеми места в засегнатите зони.

Днес още веднъж са в клас 3101 деца в град Андъран (окръг Кахраманмараш - епицентър на унищожителните земетресения). Учениците се върнаха в класните стаи през днешния ден след повсеместен ремонт на учебните заведения в града.

Същевременно занапред се чака валийството на Кахраманмараш да разгласи по кое време още веднъж ще са на учебно заведение децата в други девет градове в окръга.

Днес още веднъж са на учебно заведение децата в осем обитаеми места в окръг Малатия. В клас се върнаха и близо 500 деца в седем градове в окръг Хатай, който безусловно бе подравнен със земята при унищожителните земетресения.

В пет града в окръг Адъяман децата ще имат образователни занятия в особено приспособено палатки.

На 13 март в класните стаи се върнаха учениците в окръзите Газиантеп, Адана и Османие.

Около 14 милиона души бяха наранени от земетресенията на 6 февруари, при които бяха нанесени големи опустошения в 11 турски окръга - Кахраманмараш, Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османие, Елязъг и Шанлъурфа. В доста учебни заведения и общежития сега са настанени оживели от земетресението хора.

При трусовете починаха над 50 000 души и над 115 хиляди бяха ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР