След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен

...
След 48 г. България пак е домакин на най-престижния волейболен
Коментари Харесай

Опората на отбора?

След 48 година България отново е хазаин на най-престижния волейболен конгрес. Но страната ни не просто е хазаин – с напъните на доста огромни български волейболисти си е извоювала и статута на международна мощ, с която всеки би трябвало да се преценява. И в случай че някой си намерения, че „ лъвовете “ не могат да хапят, ще му пожелаем прелестно превозване в бяло-зелено-червената гора, каквато ще съставлява зала „ Конгресна “ в Двореца на културата и спорта от 9 до 18 септември! Защото там „ лъвовете “ няма да бъдат 6 или 12, ще бъдат 5 хиляди и ревът им ще се чува далеко. А когато волейболните „ лъвове “ и „ лъвовете “ по трибуните се обединят, за всеки става ужасно!

СИГУРНОСТ, СТАБИЛНОСТ И ОПОРА НА ОТБОРА! Това са най-точните думи за Тодор Скримов. Той е един от най-опитните посрещачи в националния отбор на България. Не е измежду най-високите, само че височината е в упоритостите му! По-ниският му растеж (191 см) е обезщетен с други качества – чудесно вдишване, взривност и височина на отскока. И най-много - страхотна офанзива, която подвига на крайници родната аудитория.
Присъствието му на терена постоянно носи успокоение на съотборниците му. Със Скримов в близост „ лъвовете “ имат повече убеденост. Опитът му подтиква играта и в посрещане, и на офанзива, а изявите му дърпат напред. Изключително трудолюбив, порядъчен и безрезервен във всеки миг – това го прави съществена единица, незаменима част от всички триумфи на националите.

Тодор Скримов е роден е на 9 януари 1990 година в град Перник. Започва кариерата си като младеж на Миньор (Перник). Израстването му до огромен играч и национал не става елементарно, като се реализира с доста непримиримост и неотложност. Съдбата му е ослепителен образец, че няма невъзможни неща, а с доста, доста работа, неизменност и продължение по поетия път до край може да се реализиран фантазиите, задачите и високите резултати.

След Миньор минава в Славия, само че не продължава в мъжкия тим. Решава да се запише да учи в университет във Франция. През 2007 година стартира да играе в аматьорския Фрежус, където треньорът Тиери Глоувач открива гения му. Следва упорита работа в продължение на две години, като Тодор Скримов израства неимоверно и бива видян от френските експерти. През 2009 година родният волейболист отива на проби в Пари Волей. А там незабавно виждат качествата му и го вземат в тима. Играе в Пари Волей от 2009 до 2013 година, като през сезон 2012/2013 година става вицешампион на Франция. Част е от идеалния тим за сезон 2010/ 2011 година на един най-популярните спортни ежедневници – „ Екип “ и посрещач №2 на Франция. По късно същата година подписва контракт с италианския клуб Андреоли (Латина). От 2015 до 2017 година се състезава в Ревивре (Милано). През 2017 година минава в съветския Народоосвободителна въстаническа армия (Новокуйбишевск). Продължава със страхотните си изяви, а съветските медии показват мнението си, че експертът, разкрил Скримов за волейбола, би трябвало да получи бонус...

В националния отбор на България е от 2011 година - след фурора във Франция незабавно получава покана да се причисли към състава. С „ лъвовете “ Скримов записва влиятелното четвърто място на летните Олимпийски игри в Лондон през 2012 година Следва поредност от огромни шампионати в топ 4 - на Европейско състезание през 2013 година, в Световната лига през 2013 година и на Европейското състезание през 2015 година.

През предходната година Скримов позна щастието да си родител, като стана татко на дребната Ася. През това лято националът мина и в лоното на фамилните, като се врече на красивата и пленителна Силвия и двамата към този момент са семейство Скримови.

Голямото семейство от другари на българския волейбол знае – със Скримов България е въодушевена, тимът има опора! И всички имаме религия, че той ще бъде във вихъра си по време на международното състезание, с цел да отговори на фенската обич с взривяващи отигравания, превръщащи цялостната зала с български почитатели в изригващ вулкан!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР