След 40-градусовите жеги, в първия ден на последната юлска седмица

...
След 40-градусовите жеги, в първия ден на последната юлска седмица
Коментари Харесай

Ще приключат ли скоро жегите? Ето какво време ни очаква през август

След 40-градусовите жеги, в първия ден на последната юлска седмица ще си вземем глътка въздух , споделя Николай Василковски за. В понеделник жегата леко ще отстъпи и термометрите следобяд ще демонстрират сред 32 и 37 градуса. По-динамично време се чака в някои южни и източни региони, където в хода на деня ще превали и прегърми. Там и вятърът ще е с по-силни пориви. В останалата част на страната – преобладаващо безоблачен ден.

Вторникът ще е безоблачен и парещ. В интервала сряда-петък над страната ще премине опашката на леден фронт, който се движи над Източна Европа. Ще остане горещо, само че с условия следобяд и вечерта за развиване на гръмотевични стихии с временен натоварен превалявания с риск от градушка. Процесите ще са на малко места в Западна и Централна България в сряда, допълнително региони в четвъртък и най-вече в планините в петък. Проникващият по-хладен въздух въпреки всичко ще се отрази на дневните температури и ще смъкна следобедните стойности на термометрите с 3-4 градуса в края на работната седмица.
 Най-успешните дни през август  Най-успешните дни през август  Най-успешните дни през август  Най-успешните дни през август
Почивните дни ще са слънчеви и горещи с температури към и над 35 градуса. В неделя следобяд има предпоставки за гръмотевична облачност следобяд и вечерта, само че единствено в най-западните елементи на страната.

В първите 2-3 дни на август атмосферата над България още веднъж ще е „ сцена на двубой” сред по-горещи и по-студени въздушни маси, което ще основава условия за следобедни гръмотевични стихии. Не се чакат внезапни промени в дневните температури, които ще се задържат към и над 30 градуса.

 времето NOVA
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР