След 4 годишно прекъсване на 26 август България отново ще

...
След 4 годишно прекъсване на 26 август България отново ще
Коментари Харесай

Официално: На 26 август България приема по два кръга от световния и европейски шампионат по мотокрос



След 4 годишно спиране на 26 август България още веднъж ще бъде хазаин на кръгове от международния и европейски шампионат по мотокрос. Домакин на надпреварите ще е мотополигон „ Горна Росица “ край Севлиево, който съвсем 10 години беше най-хубавото трасе в света в тази дисциплинираност, това заяви особено за предаването „ На финала “ президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Официално новината бе оповестена през днешния ден на срещата на Николов с доктор Волфганг Сръб - президентът на ФИМ Европа, който е у нас на работно посещаване по отношение на Европредседателството на България дружно със спортни министри от други европейски страни.

" Изключително съм благополучен да споделя новината, че България още веднъж ще има кръг от Световното състезание. На 26 август в Севлиево още веднъж ще кажа обичаната си фраза: " Здравейте, България - най-хубавото съревнование по мотокрос в света - Горна Росица ". Искам да изкажа своята признателност за позицията на българската страна в лицето на премиера Бойко Борисов, Министерството на младежта и спорта и на Богдан Николов, който непрекъснато работеше за идеята. България заслужава да има съревнование от най-голям сан по мотокорс и още един път приветствам всички за семейството ", съобщи Сръб след срещата.

" Датата – 26 август не е определена инцидентно, защото седмица след конкуренцията в България е кръга от шампионата на планетата в Турция (2 септември) ", добави Николов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР