След 4 години, прекарани извън светлините на прожекторите – последният

...
След 4 години, прекарани извън светлините на прожекторите – последният
Коментари Харесай

Том Круз - самурай на 60

След 4 години, прекарани отвън светлините на прожекторите – последният филм с негово присъединяване бе „ Мисията невъзможна: Разпад “ (2018) – Том Круз се завърна победоносно в играта. Екшън суперпродукцията „ Топ Гън: Маверик “, като се изключи че към този момент се трансформира в безусловния блокбъстър на лятото, оглави и класацията за най-касовите планове на самия Круз с над 1 милиарда $ облага.Може и да прочетете или дочуете отзиви, че филмът е детско развлечение, софтуерен театър, дъвка за очите на капризната тийн публика, но… когато боксофисът приказва, и критиците мълчат. Том Круз чудесно знае това, а грандиозният триумф на кино лентата му (той е и негов продуцент) идва тъкмо в точния момент – като подарък за 60-годишния празник на една от най-големите холивудски звезди от края на 20. и началото на 21. век и един от най-високоплатените артисти на всички времена.  Липсва ни оня Том Круз – от филми като „ Цветът на парите “ на Мартин Скорсезе, „ Рейнман “ на Бари Левинсън, „ Магнолия “ на Пол Томас Андерсън и „ Джери Магуайър “ на Камерън Кроу, където актьорският му гений впечатлява доста повече от физическата му форма, само че пък не можем да не се възхитим на метода, по който наподобява той през днешния ден.Мисия невъзможна ли е да си секссимвол на 60? За Том Круз явно не.  Три брака, три развода, три деца, имения на най-мечтаните места в света, личен аероплан за 19 пасажери, филмография, в която единствено поредицата „ Мисията невъзможна “ (6 кино лентата, основани в интервала 1996-2018) е спечелила над 3,5 милиарда $, три номинации за „ Оскар “, почетна „ Златна палма “ от тазгодишния кинофестивал в Кан и 600 млн. $ в банковата сметка.През годините е преживявал единствено два абсурда – единият е обвързван със сциентоложката черква, в която членува от десетилетия, а другият – с от време на време появяващите се из таблоидите „ разкрития “, че в действителност е гей, само че не желае да го признае, с цел да не пострада кариерата му. В чест на 60-годишнината на една от най-големите холивудски звезди на нашето време (Круз чества рожден ден на 3 юли) събрахме за вас най-интересните обстоятелства и истории и подредихме пъзела на живота му.

Хокеят, първата обич
Родителите на Том се развеждат, когато е на 12. Семейството оцелява на ръба на бедността, а татко му, по признанията на самия артист, е недодялан и даже нечовечен човек, който постоянно протяга ръка на децата си. Нещо, което Круз в никакъв случай не му прости (баща му умира от рак на 50-годишна възраст). Заедно със сестрите си той остава при майка си и през целия гимназиален курс фамилията обикаля 15 града, а Том сменя 14 учебни заведения. Така и не съумява да завърже другарства, само че по тази причина пък, когато се реалокират да живеят в Канада, се влюбва в хокея на лед. Моли майка си да го запише да тренира, само че тя изрично отхвърля, опасявайки се, че някой ще му разбие главата. Въпреки това Том съумява скрито от нея да се научи и тогава схваща, че за сбъдването на личните фантазии си виновен единствено ти. Така стартира най-трудното съревнование в живота му – това със самия себе си.

Мога ли да го направя? На 17 години той към този момент знае, че желае да бъде артист. С поддръжката на майка си и втория ѝ брачен партньор отпътува за Ню Йорк, където се пробва да си откри работа в малкия екран. Първите му функции са във филмите Endless Love и Taps. Толкова е вдъхновен, че до момента в който траят фотосите, не може да спи през нощта. Оттук нататък единственият въпрос, който си задава, е: А това мога ли да го направя? В изявление за Vanity Fair от 2002 година артистът споделя, че в никакъв случай през всичките тези години, даже за секунда не си е разрешил да се отпусне и да се почувства „ част от шоуто “. Всяка роля за него е тест, на който самият той се подлага. Професионализмът и усърдието му са именити и по тази причина в Холивуд постоянно за него се приказва като за „ отличника на класа “. Той в никакъв случай не е изпадал в зависимости – нито алкохол, нито опиати, нито медикаменти, не е лежал в клиники за детоксикация, не е изпадал в тежки – и изключително в шумно разгласявани из медиите – депресии. Познавате ли друга такава суперзвезда?!  Обичам самураите, виждам на тях като на хора на изкуството, само че за своето време. Когато прочетох кодекса за държание на самураите Бушидо, разпознах всичко това, което ме движи в живота в едно-единствено изречение: Ако няма кой да помогне, излез и откри кой да помогне
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР