След 35 години като собственици на отбора на Юта Джаз

...
След 35 години като собственици на отбора на Юта Джаз
Коментари Харесай

Историческо - продадоха отбор от НБА за 1,66 милиарда долара

След 35 години като притежатели на тима на Юта Джаз семейство Милър реши да го продаде на предприемача Райън Смит, заяви клубът от Националната баскетболна асоциация. Сделката е на стойност 1,66 милиарда $.

40-годишният Смит е дълготраен почитател на тима и постоянно посещава мачове на " джазмените " дружно със брачната половинка си Ашли. Той е създател и президент на софтуерната компанията " Куалтрикс ", която бе продадена на немския софтуерен колос за сумата от 8 милиарда $ през 2018 година.

Според медиите в Съединени американски щати в договорката за Юта Джаз Райън Смит ще придобие и правата над залата на отбора " Вивинт Арена ". За завършването на договорката се чака утвърждението на останалите притежатели на тимове, което значително е условност. Медиите спекулират и с опцията Смит да закупи и тима от Мейджър лийг сокър Реал Солт Лейк.

През 1986 година починалият към този момент Лари Х. Милър и брачната половинка му Гейл изкупуват акциите на Юта Джаз за 24 милиона $.

От началото на пандемията от COVID-19 това е първата продажба на тим в НБА. В момента на пазара е и Минесота Тимбъруулвс. Потенциалните вложители могат да се снабдят и със стабилен миноритарен дял в Сан Антонио Спърс. По данни на специализирането списание " Форбс " Юта Джаз е 21-вият най-скъп тим в НБА, като активите му се правят оценка на 1,55 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР