След 31 март ще настъпят промени по отношение на пасажерските

...
След 31 март ще настъпят промени по отношение на пасажерските
Коментари Харесай

Без гранична проверка за кораби, пристигащи от Шенгенска страна от 31 март

След 31 март ще настъпят промени във връзка с пасажерските и търговски кораби, идващи у нас. Пасажерите на кораби, които идват от Шенгенска страна няма подлежат на гранична инспекция. Това сподели Гл. контрольор Антония Томова, шеф бранш „ Гранични инспекции “ в Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


По думите на Томова, при идване на пасажерски транспортен съд от Истанбул обаче всички пасажери ще минават през надзор. Страните от трети страни ще би трябвало да дебаркират на пасажерските терминали по българското Черноморско крайбрежие, които се намират в Бургас, Варна и Несебър.

„ Ще има смяна и при инспекциите на плавателните съдове за спор, туризъм и забавление включително и яхтите. Когато яхта идва от шенгенското пространство, тя няма да предстои на гранична инспекция. За тези от трети страни както и до момента следва да се явят на Граничен контролно-пропусквателен пункт за инспекция. Останалите ще могат да дебаркират в яхтените пристанища “, сподели контрольор Томова.


Тя добави, че граничните управляващи ще ползват метода за разбор на риска за всички плавателни съдове, които влизат в български териториални води. „ Ще бъдат изпълнени и компенсиращи ограничения “, сподели още тя.

„ Тези компенсиращи ограничения съставляват комплекс от интернационално полицейско съдействие, разбори на риска, полицейски инспекции включително и инспекции в системите на Министерство на вътрешните работи и Шенгенската осведомителна система “, добави Стамен Попов, заместител шеф на Гранично полицейско ръководство – Бургас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР