След 23 години на пазара, над 4 млрд. лева инвестиции

...
След 23 години на пазара, над 4 млрд. лева инвестиции
Коментари Харесай

Мтел става А1

След 23 години на пазара, над 4 милиарда лв. вложения и над 4.5 млн. клиенти на мобилни и закрепени услуги, първият GSM оператор в България прави най-голямата смяна в своята история. Мтел се ребрандира на A1 и в случай че новото име към момента не се е появило на екрана на телефона ви, то рестартирайте устройството.
Всички условия по договорите на клиентите остават непроменени до приключване на периода им. Няма промени във връзка с телефоните и SIM картите в мрежата на оператора, обясниха пред публицисти от компанията. Това заяви основният изпълнителен шеф на А1 България Александър Димитров на събитие за медии през днешния ден, заяви economic.bg

По мотив ребрандирането, операторът е подготвил доста нови услуги и артикули, както и специфични похвали към своите клиенти.

Всеки клиент, който смъкна приложението " Моят А1 " ще получи подарък 10 000 MB мобилен трафик в границите на месец. Клиентите ще могат да вършат безвъзмезден тест от 1 месец на всички нови услуги на оператора. Чрез приложението на А1 ще могат да се подават сигнали за нередности, които ще носят бонус от 500 MB на подателите. В магазина и онлайн магазина на оператора някои устройства ще се оферират с 50% отстъпка.

За клиентите на телевизионната услуга на оператора ще има безвъзмезден достъп до 210 канала през уикендите на юни 2018 година, както и промо предложения за закрепени услуги на телекома. А1 ще продължи да развива и личното си наличие, както направи Мтел със спортните канали. Компанията възнамерява да навлезе в музикалните стрийминг услуги със своя платформа, която развива с America Mobil.

Портфолиото на телекома ще включва и платежни услуги като цифров портфейл, посредством който потребителите ще могат да реализират парични прехвърляния между тях, както и заплащания онлайн и на ПОС терминал. А1 ще показа за първи път у нас и кредитна карта със своя бранд, която могат да употребяват всички клиенти на телекома. Проверката на кредитното досие ще става през системата на банката за постоянното обслужване на сметките.

Телекомът възнамерява да пусне и лични смарт телефони с марка А1, които ще се оферират с гаранция от 36 месеца (3 години), вместо общоприетата гаранция от 24 месеца. За начало са планувани 3 модела смарт телефона, като единият ще е от невисок клас, само че с добра камера, а различен ще е от невисок клас, само че с визия на безценен смарт телефон.

Промени ще има и в мобилните проекти, които към този момент ще се споделят A1 One Unlimited и за всички съществуващи клиенти ще се оферират с 50% отстъпка от телефона, при покупката и на уред. Повече детайлности за новите проекти обаче ще бъдат обявени на следващия ден, изясни Александър Димитров.

А1 дава обещание да направи технологиите по-достъпни, лесни и потребни, като дава услуги в най-кратки периоди. При механически повреди компанията се ангажира възобновяване на работата (на интернет и малкия екран, например) да стане до 6 часа. В момента стандартът в сектора е до 24 часа, разясни Димитров.

Телекомът също по този начин подсигурява, че при всяко позвъняване до *88, клиентът ще може да се свърже с оператор до 60 секунди.

Форматът на фактурите ще стане по-разбираем и елементарен, а всеки клиент ще получава информация за услугите си (например изтичащ план) посредством къси известия. Сайтът на компанията към този момент е изменен на http://www.a1.bg, а до 3 седмици и всички магазини в страната ще са ребрандирани с новото лого А1.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР