След 22.30 часа вчера в резултат на високите температури и

...
След 22.30 часа вчера в резултат на високите температури и
Коментари Харесай

Безсънна нощ за пожарникарите в Бургаско!

След 22.30 часа през вчерашния ден вследствие на високите температури и мощния вятър навсякъде е почнало приближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които предизвикват разнообразни огнища на пожари, оповестиха от ОДМВР-Бургас за Burgas24.bg.

Процесът е стартирал от Карнобатска община. Имало е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет и Бероново. Насочени са екипи от РСПБЗН Карнобат - 3 коли, Бургас - 1 кола, Айтос - 2 коли и Средец - 1 кола. Пожарите са траяли в Айтоска община и траяли в кварталите " Черно море " и " Рудник ".

 За локализиране на огнената буря в двата бургаски квартала " Четно море " и " Рудник " е включен целият свободен състав на Първа и Втора противопожарни служби - Бургас  - общо 11 противопожарни автомобила и три леки автомобила, 2 екипа с противопожарни коли от Поморие, чиновници от община Бургас с две водоноски и голям брой доброволци. Огънят засегнал близо 1000 дка. От територията към Изворище и почти същата повърхност към кварталите " Черно море " и " Рудник ". Към момента огнищата са локализирани, като няма разгръщане или заплаха от ново запалване.

Нанесени са материални вреди главно в ниска растителност и шубраци, дървени бараки и една - две необитаеми къщи на територията на Изворище. Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в хасковска област - Любимец и с. Тополово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР