След 21 декември с моя заповед ще започне отчитането на

...
След 21 декември с моя заповед ще започне отчитането на
Коментари Харесай

След 21 декември пробите от антигенните тестове ще влизат в статистиката

След 21 декември с моя заповед ще стартира отчитането на антигенните проби в осведомителната система. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов по време на инспекция наличните количества от антигенни проби и защитни средства за медицински личен състав в склад, употребен от Министерството на здравеопазването.

Дотогава комисията от специалисти в Министерството на здравеопазването би трябвало да завърши работа за признание на антигенните проби наедно с PCR-тестоветете. Така при съществуване на клинична картина и положителен антигенен тест хората ще влизат в регистрите за Коронавирус болести и надлежно ще би трябвало да бъдат в изолираност 14 дни, а контактните от първи ред в карантина, както е при  PCR-тестовете. А персоналните лекари също ще могат да вършат антигенни проби. 

Здравният министър регистрира, че до края на седмицата близо 1 200 000 антигенни теста ще стигнат до всички лечебни заведения, центрове за незабавна здравна помощ и РЗИ-та.  

По думите на проф. Ангелов е рано да се приказва за облекчение на ограниченията против ковид. Той изрази персоналната си позиция, че нощните заведения би трябвало да продължат да бъдат затворени.

" Училищата и детските градини е рано да бъдат отворени на 21 декември, това може да се случи след Нова година. Предстои да бъде взето решение и за заведенията за хранене и комерсиалните обекти ", посочи той. 

Все още няма изясненост какъв % от лекарите в страната са поискали да се имунизират против COVID-19. Здравният министър чака по-късно през днешния ден да се запознае с тези данни. Той обаче посочи, че в другите области данните варират. Ангелов посочи, че има вяра, че имунизацията оказва помощ, тя е ефикасна и безвредна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР