След 20 септември ще започне изплащането на добавка от 148,35

...
След 20 септември ще започне изплащането на добавка от 148,35
Коментари Харесай

Уязвимите домакинства ще получат подкрепа от близо 150 лв.

След 20 септември ще стартира изплащането на добавка от 148,35 лева за оказване на поддръжка за посрещане на нарасналите разноски за ползване на сила на уязвимите семейства. Това сподели на брифинг заместител изпълнителният шеф на Агенция за обществено подкрепяне (АСП) Таня Михайлова. 

Проектът „ Подкрепа за уязвими семейства – SAFE “ стартира на 15 август и ще продължи до 30 ноември, сподели Михайлова. Зам.-директорът изясни, че хората, които ще получат добавката, са фамилии с приходи до избран средномесечен размер, получаващи месечни помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст според член 7, алинея 1 от Закона за фамилни помощи за деца.     

По думите на Михайлова целевата група е доста огромна - 320 хиляди фамилии в страната. Те не би трябвало да дават никакъв документ, с цел да получат тази добавка, тя ще се изплати автоматизирано – или по банков път, или по пощата, разясни зам.-директорът. По данни, показани от Михайлова, от тези 320 хиляди фамилии над 290 хиляди ще получат неотложно добавката, тъй като са получавали и други по банков път, а на останалите ще бъдат изпратени по пощата, написа Българска телеграфна агенция. 

Проектът „ Подкрепа за уязвими семейства – SAFE “ е финансиран от Европейския обществен фонд посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, с бенефициент АСП. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР