След 2 месеца отглеждане на дете майка се е усъмнила,

...
След 2 месеца отглеждане на дете майка се е усъмнила,
Коментари Харесай

Меджидиев за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка

След 2 месеца развъждане на дете майка се е усъмнила, че то не е нейно. Направила е ДНК тест, който е удостоверил това. Разминаване има при гривните, сложени на ръцете и на майките, и на бебетата. Още при самото изписване има разлика в номерата. 

 

„ Разпитани са 28 индивида в границите на седмица. От назначената и направена по делото ДНК експертиза е открито, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете деца, не подхождат на биологичните “, сподели Иван Стефанов, зам.-районен прокурор на София. 

 

Другата майка обаче отхвърли да върне детето, което е отглеждала досега.

 

„ Още съм в потрес и не съм в положение. Детето ми е добре. Ще се боря до дъно “, сподели Севда Михайлова, майка на едното от бебета. 

 

Севда сподели, че не е в контакт с другата майка, само че я е виждала в болничното заведение. И двете майки са съдействали за вземането на биологичен материал за ДНК експертизата.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да бъде осъществена инспекция, а здравният министър назначи Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ също да ревизира случая. 

 

Разпитаха безусловно целия личен състав, който е зает със случая, в това число акушерки и сантираки от неонатологията. Те също недоумяват по какъв начин се е стигнало до тази обстановка. Има някои неща, които проследихме и са леко смущаващи “, сподели доктор Румен Велев, шеф на болница „ Шейново “. 

 

Директорът сподели, че не има вяра размяната да е била умишлена. 

„ При установени недостатъци и пропуски ще бъдат наложени безкомпромисно санкции “, сподели Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

 

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за възможна умишлена замяна на бебета, като Наказателният кодекс планува до две години отнемане от независимост.

 

„ Шокиращ случай, който ни дава следващия мотив да отбележим, че законодателството в България е остаряло. Според в този момент настоящия Наказателен кодекс, който съзнателно размени, скрие или подмятна малко дете се санкционира с отнемане от независимост до две години. Това е извънредно леко наказване за действие, което е с тежки контузии за родителите и околните на тези дребни бебета “, споделиха от прокуратурата. 

 

Към момента децата се намират при майките, с които са изписани от болничното заведение. Все още не е ясно дали и по кое време ще бъде направена размяната и децата ще бъдат предадени на биологичните си майки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР