След 2-годишно прекъсване заради пандемията, в шуменската община Върбица отново

...
След 2-годишно прекъсване заради пандемията, в шуменската община Върбица отново
Коментари Харесай

Кметът на Върбица дава 18 ифтара за здраве

След 2-годишно спиране поради пандемията, в шуменската община Върбица още веднъж бяха възродени благотворителните вечери - ифтар, по време на свещения месец Рамазан. Дава ги персонално кметът на общината инж. Мердин Байрям и тази седмица общите трапези започнаха от село Тушовица, Нова бяла река и Чернооково.

800-килограмово теле беше сторено курбан, още едно е наречено за здраве, с цел да се осъществят 18 ифтара във всички обитаеми места и квартали на общината. По традиция на благотворителните вечери идват и мюсюлмани, и християни, канят се имами и свещеници.

Във всяко село са изграени многофункционални зали, така наречен сватбени, в които има място за всички поданици. Винаги ифтарите стартират с всеобща молитва и постоянно приключват с разискване на локалните наслади и проблеми.

Инициативата на върбишкия кмет е още от първия му мандат, стартирал през 2011 година и не секна и през пандемията. Тогава обаче общите трапези по време на Рамазана бяха сменени с благотворителни хранителни пакети, които бяха разнасяни до всички домове.

Облекчените противопандемични ограничения тази пролет дават опция хората още веднъж да се събират. Очаква се във Върбица да бъде съживен и курбанът за Великден, който кметът инж. Байрям обичайно дава в двора на храм " Свети Великомъченик Димитър ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР