След 2 години в рамките на проект по програма "Еразъм

...
След 2 години в рамките на проект по програма "Еразъм
Коментари Харесай

Създават обща онлайн платформа за трудова миграция в ЕС

След 2 години в границите на план по стратегия "Еразъм + " ще бъде основана обща онлайн платформа за трудовата миграция в Европейски Съюз. Това заяви през днешния ден Веселина Старчева - гл. специалист от отдел "Европейски политики и интернационално съдействие " в КТ "Подкрепа ".

Тя взе участие в интернационален семинар за работещите мигранти в Европа, който се провежда в границите на плана на Европейския работен център /EZA/, съобщи Българска телеграфна агенция.

Старчева изясни, че най-главната цел на плана, в който от българска страна е сътрудник КТ "Подкрепа ", е да сплоти всички съществуващи онлайн платформи, те да бъдат оценени и тогава да се направи обща европейска платформа в помощ на мигрантите-работници. Платформата ще бъде налична на националните езици, ще дава съвещания, информация за законодателството и други В нея ще има опция да се откри и информация от контактно лице от обособената страна, което може да изясни елементи по законодателството, възможни усложнения и така нататък
Обсъжда се и платформата да има опция за въпроси и отговори, както и конгрес за свободна дискуция. Най-ценното на платформата е, че след приключването на плана тя ще бъде поддържана 5 години от Европейска комисия, като крайната цел е да остане непрекъснато настояща.

Една от задачите е посредством нея да се избегне "сивата " трудова миграция, която е на ръба, сподели още Старчева и добави, че единствено осведомената миграция може да се бори за правата си. "Ние желаеме почтени условия освен на труд, само че и за живот на мигрантите ", сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР