След 2 години отлагане, певецът и композитор Васил Петров този

...
След 2 години отлагане, певецът и композитор Васил Петров този
Коментари Харесай

„Бяла Коледа“: Васил Петров с празнично турне за Рождество Христово


След 2 години отсрочване, артистът и композитор Васил Петров този декември ще извърши серия от празнични концерти по случай Рождество Христово.

Празничната стратегия „ Бяла Коледа “ стартира на 14 декември от град Перник. На 15 декември ще бъде концертът във Велико Търново, 16 декември – Търговище, а на 19 декември в Хасково.

В концертите вземат участие още Врачанската филхармония, Йордан Тоновски джаз трио, както и гост-солистката цигуларката Зорница Иларионова, която ще показа специфичен репертоар.

На 21 декември в Голямата зала на Доходното здание в Русе ще бъде изпълнен и концертът, взаимно с Русенската опера, а на 22 декември празничната стратегия идва в Габрово.

Всички концерти стартират в 19 ч.

И в двете коледни стратегии имаме една интимна част по средата на програмата сред симфоничния оркестър, където ще представим в по-задушевен тип, в по-камерен състав, част от коледния репертоар “, сподели Васил Петров в студиото на „ Добро утро, Европа “.

На концертите ще могат да бъдат чути класики от американската коледна музика, също немска и българска коледни класики.

„ Имам няколко песни написани по стихове от архимандрит Серафим, които са изключителни, доста ексцентрични и забавни “, уточни още артистът, който дава обещание завръщане с освежен репертоар и ужасно въодушевление, което да съобщи и на българската политика.

„ Песенната лирика ни потопява точно в атмосферата на Рождество Христово или това, което чакаме по време на Коледния пост, до момента в който останалата част от репертоара визира по-скоро традицията и всичко, което се случва към Коледа – празничното въодушевление, снега, който чакаме да завали, елхите, празничните украси и така нататък, които са също едни доста красиви песни и си коства да ги представим на публиката “, показа още Васил Петров.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР