След 1945 г. в най-хубавите жилища в България живееше червената

...
След 1945 г. в най-хубавите жилища в България живееше червената
Коментари Харесай

Борисов: След 1945 г. в най-хубавите жилища у нас живееше червената буржоазия

" След 1945 година в най-хубавите жилища в България живееше алената буржоазия ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, по време на формалното разкриване на изложбеното пространство „ Атанас Буров “ в Европейския парламент, оповестява Агенция „ Фокус “.

„ В момента се намираме освен в Европейския парламент, освен сме посетители на господин Таяни, а и това пространство се споделя „ Атанас Буров “ – първият български общественик, политик, който има в този парламент. За страдание, разделянето в България продължава, тъй като виждате, че тези, които постановиха геноцида против българския народ и ги изтребиха цялата интелигенция през 1944-1945 година по лагерите в Белене, Скравена, Ловеч и под дърво и камък, ги няма и през днешния ден. Сиреч, никой не желае да се сдобрява. Точно противоположното. Техните деца напъват да дойдат като троянски коне в Европейския парламент и към ден сегашен. Няма да си скапваме повече настроението с тях, тъй като фактически имаме възможност една историческа неправда да бъде освен изтрита, а и да ѝ се даде дължимото “, съобщи Борисов. 

По думите му Атанас Буров пръв е прозрял и е споделил доста ясно, че бъдещето на България е Европа и е " бил персонален другар с посланика на Съветския съюз, тъй като е знаел, че нашето геостратегическо място е такова, че и с великата мощ Русия не би трябвало да се караме, а да бъдем в положителни прагматични връзки ". „ Но нашата пъпна шнур би трябвало да бъде Европа – по този начин, както е към ден сегашен. Питайте, когато управляваше Българска социалистическа партия, тъй като тя не се е отказала от името и историята си, какво значи боязън, същински боязън. Какво значи да дойдат и да ти вземат къща и всичко, което имаш и да те изгонят, безпардонно, с Народен съд? Кога забравихме всичко това? Сочат Буров, че бил буржоа. А те какви са били след 1945 година? Кои бяха най-хубавите жилища в България? Кой живееше на „ Позитано “, „ Оборище “, кв. „ Лозенец “, „ Изток “? Кой? Родителите на сегашните права за демокрацията. Докато на нас в село Банкя ни споделяха: „ британски не би трябвало да се учи, това е буржоазна работа “. И че „ Мерцедес “ не е прекрасен, тъй като му е кофти моторът “, сподели още Бойко Борисов.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР