След 18 години управление на София наследството няма как да

...
След 18 години управление на София наследството няма как да
Коментари Харесай

Димитър Ганев: След 18 години управление на София наследството няма как да не тежи на ГЕРБ

След 18 години ръководство на София наследството няма по какъв начин да не тежи на ГЕРБ. " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) бяха любимци за локалните избори още от последните парламентарни избори, април месец. Резултатите тогава демонстрираха ясно, че ПП-ДБ ще завоюват.

Това съобщи нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът от " Тренд " Димитър Ганев, който разяснява резултатите от миналия първи тур на локалните избори и идния балотаж в неделя.

" Днес Бойко Борисов загатна да се гласоподава за Ваня Григорова. Не го сподели непосредствено, само че думите - " по-добре държавна благосъстоятелност пред държавна сигурност ", значат поддръжка за Григорова. ПП-ДБ и ГЕРБ не престават да бъдат съществени съперници на политическата сцена. Местните избори потвърдиха, че това са двете най-големи партии. " Възраждане " не съумяват да осъществят своите визии, че ще са една от водещите политически сили ", добави той.

" Корнелия Нинова реагира по този начин остро против поддръжката на Борисов, тъй като желае да припише една възможна победа на Ваня Григорова на Българска социалистическа партия. Думите на Борисов ще се интерпретират, че Григорова е спечелила с помощта на гласовете на ГЕРБ, което няма да е надалеч от истината, в случай че стане, само че Нинова бяга от това. Васил Терзиев влиза като любимец на балотажа, само че Ваня Григорова има по-голям капацитет да пораства. Тя към този момент взе част от гласовете на " Възраждане " и в този момент на балотажа ще го направи още повече. Гласоподавателите на ГЕРБ и Има Такъв Народ също ще гласоподават за нея. Гласувалите за Вили Лилков и КОД най-вероятно ще гласоподават за Васил Терзиев. Това въпреки всичко са единствено догатки ", разгласи Ганев.

" Гласовете за Ваня Григорова не са гласове единствено на Българска социалистическа партия. Това са протестни гласове. Този протестен избор е против сглобката. Ако ПП-ДБ изгубят София, това ще е огромен удар за тях. Не мисля, че някой от ръководещите има интерес сглобката да се разпада. Резултатите от локалните избори демонстрират, че едни предварителни парламентарни избори няма да трансформират нищо. В София видяхме мощна демобилизация от гласоподаватели на ПП-ДБ и ГЕРБ. Двете партии би трябвало да си създадат разбор. Сигурно има отлив поради сглобката, само че би трябвало да се проучват и кандидатурите ", приключи политологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР