След 16:00 часа днес окончателно ще стане ясно дали има

...
След 16:00 часа днес окончателно ще стане ясно дали има
Коментари Харесай

След 16:00 часа става ясно ще има ли грипна ваканция

След 16:00 часа през днешния ден дефинитивно ще стане ясно дали има доста заболели в учебните заведения и дали ще бъде оповестена грипна почивка.

" Когато имаме данни от РЗИ, че е доближат съответният % отсъстващи от занятия деца поради заболеваемост, тогава имам право да разглася тридневна почивка, по-късно министърът на образованието може да я удължи ". Това съобщи пред публицисти кметът Иван Тотев. По думите му непрекъснато се следи обстановката и се водят диалози с РЗИ.

" На база на какво да разглася грипна почивка? За това има доста ясна процедура! В момента ние сме в режим, в който водим преписка с РЗИ, получаваме инструкции от тях. Когато получим информация, че е достигнато съответното сериозно равнище има условия, които задължават да бъде издадена заповед за почивка, кметът на общината има право до 3 дни да издаде съответната заповед. На този стадий няма такива данни и не можем просто да издадем такава заповед просто на основата на мисли, усеща или апели в обществени мрежи. Около 13,00 часа ще има информация за децата, които са първа промяна, а следобяд и за втората. Ще гледаме към 16,00 часа да пуснем прессъобщение. Ако има данни, които постановат такова решение, то ще вземе взето навреме. Хората би трябвало да седят у дома, да се лекуват и да се защищават, а не да пълнят ледената пързалка ", сподели още кметът.

През предходната седмица от РЗИ-Пловдив вкараха ограничаващи ограничения, поради завишаването на заболеваемостта от ОРЗ в региона от началото на 2018 година Преустановени са плановите женски съвещания, свижданията в лечебните заведения, имунизациите при децата, покачва се и провеждането на утринния филтър в детските заведения за недопускане на заболели деца и личен състав.

тагове грипна почивка кмет Иван Тотев ученици
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР