След 15 май - денят, в който Иван Гешев скъса

...
След 15 май - денят, в който Иван Гешев скъса
Коментари Харесай

Тодоров: След като Гешев скъса оставката си, съмнителни хора следят за ежедневните ми навици

След 15 май - денят, в който Иван Гешев скъса оставката си, съмнителни хора почнаха да наблюдават моите ежедневни привички. Със сигурност съм обект на следене и подслушване. Забелязах съмнителни лица и коли към жилището ми. Правя си изводите за това, което се случва. Това съобщи Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа (НСлС).

По думите му единият вид е някаква частна конструкция да се интересува от моя метод на живот.

" Ако това е по този начин, не е дребна вероятността тази частна конструкция да е обвързвана с тези, които са реализатори на покушението против основния прокурор. По-страшното е би било, в случай че това се прави от Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) ". 

Според него при втория вид това би означавало, че някой някъде в някоя работа е изискал по отношение на Тодоров да се ползват някакви СРС-та. 

" За страдание, разрушаването на прокуратурата от вътрешната страна се случи в цялостен синхрон с дейностите на политическите сили и законодателната власт. За няколко дни скоропостижно се случиха законодателни промени, които ме учудват. Виждам синхрон - не споделям, че са обвързани ", сподели още Ясен Тодоров пред bTV. 

" Моите пълномощия в Национална следствена служба са извънредно лимитирани със заповед на шефа на Националното разследване, които ми е лиши съвсем всички административни пълномощия. На процедура съм един елементарен следовател, на чийто кабинет има табелка зам.-директор, сподели още той. 

По думите му има процедура за отстраняването му, за която той не е бил известен. 

" Това ще реши прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет. Не съм осведомен с претекстовете на шефа Борислав Сарафов и помолих Висш съдебен съвет да ми даде опция да се срещна с тях и да дам своето мнение. Все още не са ми дадени ", сподели още той.

Тодоров не е склонен с изказванието, че в прокуратурата се случва прегрупиране. 

" Лично считах Борислав Сарафов за другар до 8 май, с него сме започнахме дружно студенти в първи курс, познаваме се от 35 години. Така се развиха събитията, че очевидно той не желае да работим в един екип ", сподели зам.-шефът на Национална следствена служба. 

 Според него прокуратурата и следствието били последният стожер на държавността в родината. И съм склонен с това, което сподели водачът на Движение за права и свободи, че сме очевидци на разпад на държавността, добави той. 

Дали ще стигнем до преучредяване на страната, не мога да ви кажа. Много съм песимистичен към промени в актуалната конституция, изключително от хората, чиито записи чухме. Конституцията е писана от доста положителни адвокати. Не може за 6 месеца хора, които си нямат разбиране от право да пишат нова конституция, предизвести Ясен Тодоров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР