След 15 години е вероятно САЩ и Китай да са

...
След 15 години е вероятно САЩ и Китай да са
Коментари Харесай

Американски генерал прогнозира война между САЩ и Китай

След 15 години е евентуално Съединени американски щати и Китай да са във война, съобщи някогашният командващ на американските въоръжени сили в Европа военачалник Бен Ходжес, представен от „ Вашингтон пост “. Генералът, който сега е специалист в американския Център за разбор на европейската политика, направи това изявление по време на конгрес във Варшава.
„ Съединените щати имат потребност от здрава опора в Европа. Мисля, че след 15 години е евентуално – само че не е неизбежно – Съединени американски щати и Китай да влязат във война “, сподели Ходжес.
Според него Съединени американски щати нямат нужните запаси, с цел да пазят Европа и Тихоокеанския район от китайската опасност.
Генералът уточни, че уговорките на Съединени американски щати към НАТО остават непоколебими и без значение от изявленията на президента Тръмп сигурността на Европа е от основно значение за Америка.
Ходжес беше командващ на американските сили в Европа от 2014 до 2017 година, напомня БНР.
От началото на 2018 връзките сред Китай и Съединени американски щати мощно се утежниха, откакто президентът Тръмп наложи мита върху редица артикули от Китай, а Пекин от своя страна отговори с реципрочни ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР