„След 15 август ще бъде решено какъв е статутът на

...
„След 15 август ще бъде решено какъв е статутът на
Коментари Харесай

Боил Банов: След 15 август ще се реши статутът на „Царските конюшни”

„ След 15 август ще бъде решено какъв е статутът на „ Царските конюшни”, сподели пред публицисти министърът на културата Боил Банов, откакто подписа съглашение за разширение наличието на културата, изкуствата и културното завещание в образованието.

По думите му подписването на това съглашение е извънредно значимо, тъй като в случай че децата се образоват и възпитават от най-ранна възраст в просвета, то такива палежи като този на „ Царските конюшни” няма да има.

„ Именно децата ще закупуват такива парцели и ще се грижат за тях. Трябва да стартираме да ги учим що е то културно завещание, какъв брой е значимо за съществуването ни и бъдещето”, сподели Банов.
Разследва се тенденциозен палеж на „ Царските конюшни ” (ОБЗОР) Според Ивайло Иванов от Столична дирекция на вътрешните работи на мястото, откъдето е тръгнал пожарът, няма електрическа апаратура
„ Към този миг „ Царските конюшни” са под закрилата на Закона за културното завещание. Именно тя ще даде статута на културна полезност, а този статут самичък по себе си е едно отношение на страната към културни обекти. Той няма да промени границите и режимите”, сподели министърът.

На въпрос какъв ще бъде статутът на конюшните, Банов сподели, че евентуално ще бъде от национално значение. „ Това е високо значение с високи охранителни мерки”, акцентира той.

По мотив собствеността на постройките Банов разяснява, че тя е доста объркана във времето.

„ Толкова е отдавана, преотдавана на разнообразни притежатели, на институции. Някои не са си вадили актове, други са. Тази интервенция на тези нападателни притежатели, които разделиха земята от парцелите, също в допълнение усложнява нещата”, изясни Банов.

Пожар в Царските конюшни Защитиха ли институциите културното завещание на „ Царските конюшни “? Разследва се тенденциозен палеж на „ Царските конюшни ” (ОБЗОР) Започва обезопасяването на региона към „ Царските конюшни ” след пожара Пожарът в „ Царските конюшни ” скара институциите Пожар унищожи покрив от постройка в „ Царските конюшни ” (ОБЗОР) Янко Иванов за пожара в „ Царските конюшни ”: Опожарената постройка не е наша Общината: Собственикът да възвърне „ Царските конюшни ” в достоверен тип Кметът на „ Оборище ”: Спешно обезопасяваме горелите „ Царски конюшни ” Горяха „ Царските конюшни ” в София (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР