След 15 август ще бъде решен статутът на Царските конюшни“.

...
След 15 август ще бъде решен статутът на Царските конюшни“.
Коментари Харесай

Статутът на „Царските конюшни“ ще бъде решен след 15 август

След 15 август ще бъде решен статутът на „ Царските конюшни “. Това сподели министърът на културата Боил Банов преди подписването на съглашението за разширение наличието на културата, изкуствата и културното завещание в образованието.
 
„ Дали някой пали, или не пали преди една година или след една година, ние не можем да кажем и да сложим жива защита. Можем да променяме схващане, както вършим с това съглашение през днешния ден. Но дали някой ще пали след една година, дали е палил преди една година, няма никакво значение. По закона за културното завещание този обект се охранява по същия метод “, сподели министър Банов.
 
„ Даването на статута за културна полезност дава повече благоприятни условия на притежателите да търсят вложения по стратегии и планове, с цел да поддържат, което е значимо. Но в действителност като охранителни режими. А охранителни го споделям отново, тъй като имам възприятието, че доста хора не ме схванаха. Охранителни не значи, че при даването на статут на културна полезност ще наредим там милиционер-учител, милиционер-учител, с цел да ги пази. Няма по какъв начин да стане и не е това смисълът на закона “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР