След 15-20 години ще видим промените в сегашните проблеми в

...
След 15-20 години ще видим промените в сегашните проблеми в
Коментари Харесай

Акад. Воденичаров: Бедни сме, защото не произвеждаме нищо

След 15-20 години ще забележим измененията в сегашните проблеми в обществото - демография, опазване на здравето, обучение. Ето за какво би трябвало да имаме национални стратегии, които да не се трансформират с всички последващи ръководещи. Това сподели някогашният ръководител на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров пред Българска национална телевизия.

Екип от Българска академия на науките е създал " Възгледи за национални цели за стабилно развиване на България ", където са разисквани всички обществени проблеми, пред които сме изправени, сподели акад. Воденичаров, който бе учебен министър в първия кабинет " Борисов ".

Големият проблем на България е бедността, а ние сме небогати, тъй като не произвеждаме нищо . Да възстановим естественият икономически живот, прикани акад. Воденичаров.

По думите му приходите се покачват, само че това се случва на оскъдна основа по отношение на европейската.

Според него е добре да се реши кои артикули ще бъдат търсени - бъдещето е на електрическите автомобили, а у нас могат да се създават електромотори . В България има учени, които могат от цинк и олово да изработят акумулатори на бъдещето , добави акад. Стефан Воденичаров.

Припомняме, в сряда на 28 март, Министерският съвет одобри държавната Прогноза за демографското развиване на България за интервала 2015-2040 г . Тя ще бъде показана на Народното събрание. Според прогнозата, популацията на България ще намалее с към 20% до 2040 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР