След 13 месеца на скандали и ребрандиране на социалната мрежа,

...
След 13 месеца на скандали и ребрандиране на социалната мрежа,
Коментари Харесай

Обявиха Facebook за най-лошата компания на 2021 година

След 13 месеца на кавги и ребрандиране на обществената мрежа, Фейсбук бе оповестена за най-лошата компания на 2021 година в изследване на Yahoo Finance.

По традиция финансовата платформа всяка година избира най-хубавата компания, като този път това е Microsoft. През 2021 година обаче Yahoo Finance излъчва и най-лошата компания на годината – позиция, която Фейсбук, към този момент позната като Meta, сграбчва с лекост. В анкетата, извършена измежду повече от 1000 души, Фейсбук получава повече от половината гласове, изпреварвайки с доста китайската компания за е-търговия Alibaba.

Сред аргументите за антинаградата са проблеми, свързани с цензурата и отбраната на персоналните данни във Фейсбук, както и въздействието на Instagram върху психическото здраве. Ето за какво не е учудващо, че Фейсбук започва процеса на ребрандиране като Meta. Целта е новото име да подхожда на основаването на напълно дигитален цифров свят, наименуван Metaverse. Критиците на компанията видяха в това опит за замазване на ситуацията и безсрамен ход настрана от публичното полезрение.

Най-новата борба, която Фейсбук води, е с Apple по отношение на измененията в iOS, които вършат по-трудно следенето на потребителите в приложения и уеб сайтове. Според Фейсбук тази политика ще нарани дребния бизнес, който разчита на рекламата, с цел да притегля нови клиенти. Нещо повече, самият Марк Зукърбърг разгласи, че неубедителните финансови резултати на Фейсбук през последното тримесечие са резултат отчасти от новите ограничавания на Apple.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР