След 13 години в чужбина, играейки за някои от най-добрите

...
След 13 години в чужбина, играейки за някои от най-добрите
Коментари Харесай

Иван Колев: Не съм изиграл последния си мач!

След 13 години в чужбина, играейки за някои от най-хубавите тимове в Европа, Иван Колев се завърна в ЦСКА. Опитният посрещач си бе дал един сезон отмора, преди да вземе решение да помогне на родния клуб през актуалната акция в efbet Супер Волей. За страдание, 35-годишният ни волейболист имаше малшанса да получи травма още в първия кръг на шампионата. След претърпяна интервенция на кръстни връзки на лявото коляно, в този момент Колев към този момент стартира интервал на възобновяване. Ето какво сподели юношата на ЦСКА пред клубния ни уебсайт.

Иване, здравей. Как се чувстваш след всичко, което се случи в последните седмици?

– Здравей, благодаря, добре съм. Настроението е ориентирано към мислене в положителна посока, за цялостно възобновяване. Операцията мина добре. Вече изминаха две седмици. Първите дни бяха малко по-тежки, беше много мъчително. И в този момент съм си у дома, към този момент от няколко дни, лека бавно ходя по проекта за възобновяване, който сега е активиране на мускулатурата на бедрото и след няколко дни ми следва събаряне на конци. Започва се с рехабилитация, като се върви по проект, който е от три до шест месеца. Дълъг развой. Аз до момента травма сходна, тежка, не съм имал. Понякога това става ей по този начин, от нещото. Надявам се да се възстановя по сходство на Тошко (Костов) и следващата година да се върна.
 Оперираха сполучливо волейболист на ЦСКА Оперираха сполучливо волейболист на ЦСКА
Ти се върна на полето след година пауза, само че в действителност бе споходен от сериозен малшанс…

– Не приписвам травмата ми, по отношение на това, че ме е нямало повече време от терена. Чувствах се доста добре когато започнах подготовка и считам, че бях в добър темп. Така е трябвало да стане. Не мисля, че нещо е асъдействало, с цел да стане тази травма.

Появиха ли се мисли в главата ти, това да е бил и последният ти мач?

– Честно казано, откакто разбрахме за контузията и видяхме какъв брой е тежка, Сашо Попов ме пита „ Ще се пробваш ли? “. Аз му отговорих, че въобще не се възнамерявам. Ще направя всичко допустимо и ще се върна. Пътят е дълъг, само че ще го извървя. Трябва ужасно доста работа, с цел да възстановя този крайник, само че за какво пък да не се окаже позитивно и да съм още по-добра спортна форма?! Гледам от позитивна страна. Играе ми се, никога не считам, че съм изиграл последния си мач. Чувствах се добре. Беше ми доста занимателно с момчетата. Сега ги виждам единствено в легнало състояние, уповавам се скоро да мога да ги поддържа и в залата.

Как реагираха съотборниците ти, когато стана ясно какъв брой сериозна е травмата?

– Благодарен съм им за поддръжката, която получих. Повечето от тях ги познавам от много време, само че всички реагираха като един и се надявам, че ще продължат да се поддържат по време на целия сезон. Наистина усещахме, още в подготовката, че сме сглобили прекрасен тим, същински колектив. То се и виждаше. Надявам се да не престават по този начин и да забележим какво ще стане. Би било забавно да продължат по този начин да играят.

Кога ще те забележим още веднъж в залата, да подкрепиш тима от трибуните?

– На първо време си върша проект, нека да съумея, да виждам дербито с Левски. Много ми се желае да съумея, само че все още ми е мъчно да заставам по-дълго време в седнало състояние, тъй като коляното се цялостни с кръв и болката е доста огромна. Ако не съумея за дербито, то за началото на декември. Иначе се надявам до края на сезона да съм към този момент по-близо до тях, в подготвителния развой. Разбира се, проектът за възобновяване, който би трябвало да последвам, е прецизно направен и няма да го прескачам.

Докъде мислиш, че ще стигне ЦСКА този сезон?

– ЦСКА съумя да направи много добър тим. Според мен има още какво да покажем. За в този момент се показват добре, предстоят тежките мачове, само че допускам ще продължат с положителните показа. Сезонът е доста дълъг, останалите тимове също са на положително равнище. Хубавото е, че след моята травма отново има кой да влезе, играта не се нарушава. Има и други момчета, които не са посочили цялостния си капацитет и има още какво да се даде съгласно мен. Вярвам, че ще бъдем кандидат до самия край.

Снимки: NVL/Startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР