След 12 участия в международния конкурс за песен България се

...
След 12 участия в международния конкурс за песен България се
Коментари Харесай

България няма да участва в Евровизия 2019

След 12 участия в интернационалния конкурс за ария България се отхвърля от присъединяване в Евровизия по финансови аргументи, оповестяват от Българска национална телевизия.

В позиция на малкия екран се показва, че през последните две години Българска национална телевизия не е плащала сама разноските и вноските за присъединяване в състезанието, а е имала сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи. Въпреки това сметката не е излизала.

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните - участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

" Задължително България би трябвало да взе участие. Имаме потребност страната да участва постоянно, с цел да покзва майсторството, гения на изпълнителите, на всички екипи, които се грижат за представянето на България " съобщи музикантът Етиен Леви.

" Евровизия " е най-гледаното телевизионно шоу в Европа със своите над 200 млн. фенове. България се включи в състезанието през 2005 година Две години по-късно страната ни проби в ТОП 5. През 2016 година Поли Генова стана четвърта с песента If Love Was a Crime, а през 2017 година България се класира на рекордното към този момент второ място с песента Beautiful Mess, изпълнена от Кристиан Костов.

Източник - bgonair.bg, фотография - Frognews.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР