След 100 дни от тоталната инвазия на Русия в Украйна,

...
След 100 дни от тоталната инвазия на Русия в Украйна,
Коментари Харесай

Зеленски: След 100 дни война, от руската армия останаха само военни престъпления, позор и омраза

След 100 дни от тоталната инвазия на Русия в Украйна, от съветската войска са останали единствено военни закононарушения, срам и ненавист - по този начин наречената " втора най-силна войска в света ".

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

" Още една фраза си коства да се спомене: " втората най-силна войска в света ". Отначало изглеждаше заплашително. После беше рисково. След Буча - провокира омерзение. Сега - единствено горчива усмивка. Защото какво остана от нея? От армията, която назоваха втората по мощ войска в света... Военни закононарушения, срам и ненавист ", сподели Зеленски.

Както и числа, вместо думи. Когато виждате броя на убитите всяка заран. Броят на ранените. Броят на случаите на обстрел. Броят на ракетите. Когато до думата " деца " всяка заран има ново число. Днес - 261. Вече 261 деца бяха убити от съветската инвазия. За какво? Няма думи, които да отговорят на този въпрос, съобщи той.

Появиха се думи, които в този момент са доста публикувани. Които звучат всекидневно. Но би трябвало да се уверим, че за нашите деца те към този момент не значат това, което значат за нас през днешния ден. За да могат да ги възприемат единствено като история. На първо място, това е думата " руини ". Но и - сирена, въздушна тревога, полицейски час, контролно-пропускателен пункт, бодлива тел. И думата - мини.

Ще има още доста думи, които всеки ще знае. Което ще има смисъл за всеки. И което ще даде късмет на милиони. Това са думите - реорганизация, кандидатура и участие, гаранции и сигурност. И несъмнено думата " връщане ". Разбира се, въз основа на думата, която беше фантазия, само че ще стане действителност - " избавление ", сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР