"След 10-тия ден от втората ваксинация ще мога да посетя

...
"След 10-тия ден от втората ваксинация ще мога да посетя
Коментари Харесай

Проф. Ангелов призна какво ще се случи с него и баща му до 10 дни

"След 10-тия ден от втората имунизация ще мога да посетя татко си, а когато той бъде имунизиран към този момент ще е изцяло безвредно. Ваксината защищава от самото заболяване – индивидът не може да се разболее или да получи тежки затруднения или да доближи до съдбовен край. Запознати сме с държанието на този вирус и можем да го направляваме, имунизацията е най-голямото ни оръжие ".

С тези думи стартира присъединяване си в предаването "Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Според него имунитетът, който се основава разумно би следвало да унищожи микроорганизма, който попадне в нашето тяло, а имунизациите са спасението и вярата, с която пристигна 2021 година

"Чувстваме се спокойни, решени сме да водим тази борба до дъно, успеха ще бъде на наша страна. Резултатът от въведените ограничения нека не ни накара доста да си имаме вяра, постигнахме това с разсъдък, би трябвало да останем рационални ", прикани професорът.

"До края на месеца ще има още 2 доставки на общо 70 000 ваксини, по-късно чакаме на 11-ти, а последващата е в края на февруари. Чакаме позволение и на трета ваксина.

Ще задоволим потребностите на българските жители. Около 33 % обявиха предпочитание да се имунизират на първа фаза, в този момент процентът наближава и задминава 50 ", осведоми министърът.

"Ще имунизираме всички искащи в системата на образованието. До края на тази седмица ще имаме точната численост, а също по този начин и на работещите в обществените услуги.

Най-вероятно ще върви паралелно с първа фаза. Целта ни е да достигнем сред 60 и 70 % имунизирани във всяка таргетна група. Няма различен метод за реализиране на групов имунитет ", показа той.

По думите му се работи върху основаването на цифров паспорт за имунизираните, общопризнат в Европейски Съюз.

Ще бъде направена осведомителна акция за българските жители да бъдат най-информираните по тематиката за имунизацията в Европейския съюз.

"Единственото изискване някой от желащите да завоюват изборите е българските жители да са здрави. Заиграването със страховете на хората, потреблението на рецесията с COVID-19 с политическа украска, с изключение на безконтролно, граничи с закононарушение.

Ако за месец-две не забравим, че има избори, хората ще не помнят, че ни има нас ", разяснява проф. Ангелов.

"До края на месеца ще представим уголемение на националната осведомителна здравна система. Ще има в допълнение стълбово финансиране за всеки здравен служащ. 237 млн. лева ще бъдат дадени за добавки към заплатите на лекарите ", увери здравният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР