След 10 години ПФК Ботев Пловдив се завръща в своя

...
След 10 години ПФК Ботев Пловдив се завръща в своя
Коментари Харесай

10 години по-късно - Ботев Пловдив отново ще играе на Колежа

След 10 години ПФК Ботев Пловдив се завръща в своя дом, а новоизградения стадион " Христо Ботев " ще бъде подготвен да одобри първото си домакинство в края на април за дуела на канарчетата против Левски.

Общо 58.5 млн. лв. е цялостната сума, която бе нужна за построяването на новия стадион, който ще бъде с потенциал от 18 500 седящи места и е построен по най- новите условия на УЕФА.

До 31 март би трябвало да бъде завършен първият стадий, който покрива нужните условия за провеждането на мачове от нашето състезание, като козирките ще са две- в секторите " А " и " В "

" Всеки ден виждам по какъв начин става все по- добре и по- хубаво, и все по- приключен тип и това ме успокоява. Какво значи? Означава, че първо ще си извърша обещанието към цялата ботевска общественост, второ, едно вътрешно задоволство за мен, че сме създали това украшение ", споделя Илиян Филипов, който е шеф на компанията реализатор на градежа.

Вторият стадий от строителството планува стадионът да дава отговор на критериите за покриването на 4-та категория на Европейската футболна централа, като бъде довършено цялостното покритие.

" Това, в действителност ще бъде огромен исторически миг. След 10 години още веднъж да се върнем. За всички ще бъде едно огромно прекарване, както за управление, и почитатели, и за самите футболисти. Ние желаеме по най- бързия метод да влезем, с цел да имаме опция да изградим един добър тим, който за идната година да се бори за челните места. И по този начин да напишем една нова история на новия стадион ", разяснява прокуристът на ПФК Ботев Пловдив Асен Караславов.

Феновете на " канарчетата " също с подготвеност се включват в довършителните действия, като най- необходимо е слагането на седалките. Според изчисленията на база инвестиция- седящи места, цената на всяка от тях е 3162 лева От клуба ще разчитат на доброволци, които в почивните дни да подкрепят слагането им.

Автор: Мария Павлова





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР