След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.

...
След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден


След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден. Това предвижда шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов.

Проф. Асен Балтов, шеф на болница "Пирогов ": Ще го усетят хората не толкоз в София, а в по-малките градове, където може би здравното съоръжение не е на равнището на огромните лечебни заведения в София. Тогава в действителност ще забележим какъв брой ще се усилят болните от ковид в другите регионални градове. Ще има нарастване изрично. Проблемите идват не от това, че има заболели в лечебните заведения. Проблемите идват от хората, които не знаят, че са вирусоносители.

Според проф. Балтов единствено Оперативният щаб може да каже дали да се разхлабят ограниченията. При едно разхлабване на ограниченията може да пламне цяла една болница. Рискът остава. Разхлабване може би ще има, само че още е рано, сподели проф. Балтов.

Проф. Асен Балтов, шеф на болница "Пирогов ": Смятам, че хората схванаха, че никога не сме стигнали пик, никога не можем да си позволим сега да саморазхлабваме ограниченията, тъй като кривата потегли нагоре. Постепенно мисля, че в идващите две седмици хората ще видят, че може да се удвоят или утроят случаите на инфектирани с ковид, което демонстрира, че би трябвало още самообладание.

В момента в "Пирогов " има 41 души на лекуване, 8 са в извънредно тежко общо положение, интубирани на вентилация, останалите 33-ма са в приблизително тежко положение. В групата от 33-ма души има и 4 чиновници на "Пирогов " - две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа в среда.

"Пирогов " сега работи на 1/3 от потенциала. Плановите интервенции са абослютно неразрешени като се изключи онкозаболяванията. Всички, които са незабавни положения също не чакат. Никой не е върнат от "Пирогов ", сподели проф. Балтов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР