След 1 юли се очаква да бъдат затворени бул. Васил

...
След 1 юли се очаква да бъдат затворени бул. Васил
Коментари Харесай

След 1 юли: Затварят два основни булеварда заради пробива на Централна гара

След 1 юли се чака да бъдат затворени бул. " Васил Априлов ", бул. " Руски " и ул. " Иван Вазов " в региона на кръговото на Централна гара. Такава е поръчката на " Трейс Груп холд ", които извършват строителните действия по пробива на Централна гара. 
Прочетете още
Вече има утвърдена скица с различни направления за придвижване, като задачата е да не затваря напълно придвижването по бул. " Христо Ботев ", разяснява шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " Георги Стоилов.  Автомобилите ще се движат в двете посоки като минават по различното трасе, построено през паркинга пред гарата. 

" Руски " и " Иван Вазов " ще бъдат затворени единствено в частта си до колелото, само че " Васил Априлов " ще бъде затворен още от колелото на кръстовището с ул. " Любен Каравелов ", защото там следва да се подменят и ВиК тръби. 

Според проектите на " Трейс ", този стадий би трябвало да завърши до 15 септември и придвижването по " Руски " и " Иван Вазов " да бъде възобновено. " Васил Априлов " ще остане затворен за идващия стадий на плана. 

Макар, че строителят ще употребява летния интервал, трафикът в града, който и в този момент е тежък,  ще бъде извънредно усложнен. 

Крайният период за завършването на плана е лятото на 2024 година. 

Преди това обаче Бетонният мост би трябвало да бъде затворен за придвижване, с цел да бъде ремонтиран. Причината е, че от НКЖИ би трябвало да издигнат линиите, а това ще направи невероятно прекосяването на влаковете.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР