Славният треньор Георги Василев - Гочето, гостува в предаването Код

...
Славният треньор Георги Василев - Гочето, гостува в предаването Код
Коментари Харесай

Гочето: Футболът е позната тема за Мъри, постепенно ставам фен на Саша Илич

Славният треньор Георги Василев - Гочето, гостува в предаването " Код Спорт " по RING. Специалистът, който е вдигал шампионската купа у нас отпред на Етър, Левски и ЦСКА, проучва положението на най-популярната игра. Предлагаме акценти от изявлението с Георги Василев:
 Левски остава без централен нападател най-малко до зимата
Левски остава без централен нападател най-малко до зимата

Бари е бил контузен от Нейтън Олдър

Г-н Василев, Станимир Стоилов е индивидът, който извади " Левски " от блатото, в което бе заседнал. Защо съумява съгласно вас?

- Защото е доста добре квалифициран. Футболът е позната за него тематика, сдъвквана доста пъти, вкусвана в най-различни нюанси. Разбрал е смисъла на футбола в цялостното му значение. Умее да води тима си, умее да управлява събитията на терена. Мисля, че е израснал доста като треньор. Успехът му в Левски е законосъобразен на база на това, което има зад тила си като опит. Но това не е било инцидентно. Много години, в които той научи много неща. Опитва се да прокарва неща в нашия футбол и там, където е имал управителна роля като треньор. Виждам като напълно разумно това негово показване.

Как виждате дуела сред двамата експерти - Станимир Стоилов против Саша Илич?

- Разликата е в това, че единият доста добре го познавам, а другия единствено го проследявам. Полека-лека му ставам почитател, тъй като ми харесва методът, по който работи. Спокойствието, което постанова. Поначало ЦСКА потеглиха в този шампионат непретенциозно, без доста лозунги, без доста непотребни приказки. Като че ли това сътвори напълно друга атмосфера, друга логика на психиката към тима. Нямаше я тази скованост, както се споделя, в този момент и непременно. ЦСКА си вървят умерено, малко неточности позволиха. Спечелиха мачове, които висяха на ръба, само че точките си се натрупат. Сега зависи каква стойност и какво наличие ще оказват новите арменец и българин. По всяка възможност неслучайно са привлечени и това е за да се увеличи класата на тима.

Кога ще забележим в двата най-титулувани клуба в България футболисти, които са артикул на техните школи? Виждаме, че Стоилов дава късмет на момчета от школата...

- Гледам в селекцията на Кръстаич в националния тим наличието на много нови млади играчи. Това са хора, които са излезли от нашите школи, наше произвеждане. В националния тим, с изключение на Дюлгеров, Антон Недялков, Десподов, са футболисти, които или за пръв път влизат, или доста рядко са достигали. Така че като приказваме за българската школа, не би трябвало да я подценяваме, да слагаме линия и да я задраскваме, че не става.
 Нанков: Славия е мощен тим с положителни футболисти, само че ЦСКА е пo-опитният и по-класен отбор
Нанков: Славия е мощен тим с положителни футболисти, само че ЦСКА е пo-опитният и по-класен отбор

" Няма да е елементарен мач, само че " алените " понатрупаха победи и самочувствие в шампионата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР