Славия спечели с 3:1 гостуването си на Царско село от

...
Славия спечели с 3:1 гостуването си на Царско село от
Коментари Харесай

"Славия" победи "Царско село" в дебюта на Любо Пенев

" Славия " завоюва с 3:1 гостуването си на " Царско село " от 25-ия кръг от Първа лига. Това бе първи формален мач за двата отбора след подновяването на състезание поради спирането в резултат на пандемията от ковид, и бе дебют за Любослав Пенев като треньор на " Царско село ", който размени на поста Никола Спасов.

С петата си поредна победа в шампионата " белите " събраха 45 точки и се приближиха единствено на точка от четвъртия " Левски ". " Царско село " пък позволи първо домакинско проваляне от края на ноември.
Снимка: Lap.bg
На трибуните бе и някогашния ментор на " Левски ", " Литекс " и ЦСКА София Люпко Петрович, който изгледа първото полувреме и си потегли на почивката.

" Славия " поведе при първата си по-добра опция в 13-ата минута. Петър Патев центрира отдясно в наказателното поле и Цветелин Чунчуков с глава прати топката в мрежата.

До почивката домакините бяха по-активни, само че не се възползваха от няколко положителни обстановки пред вратата на противника. В 36-ата минута Андерсон Кордейро проби отдясно и от аутлинията пусна по тревата към непокрития Георги Минчев, който направи необикновен пропуск, като от 3-4 метра засече около опразнената врата.

През второто полувреме " Царско село " продължи да наподобява по-опасният тим на терена, само че в 57-ата минута след неточност на Дилан Бахамбула в средата на терена " Славия " провежда бърза контраофанзива и Чунчуков вкара втори гол със мощен изстрел от към 30 метра.
Снимка: Lap.bg
В 63-ата минута резервата Симеон Мечев понижи за " Царско село " също с хубав гол след изстрел от към 30 метра. Секунди по-късно Мирослав Будинов се измъкна самичък против вратаря Антонис Стериакис, само че от десетина метра стреля край далечната греда.

Към края домакините очевидно се поумориха и отстъпиха самодейността на гостите. В 85-ата минута резервата Емил Стоев получи топката вдясно и с прекрасен диагонален удар от границата на наказателното поле оформи крайното 3:1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР