Славия Прага си върна на Рома за загубата в италианската

...
Славия Прага си върна на Рома за загубата в италианската
Коментари Харесай

Славия Прага спечели домакинството си на Рома

Славия Прага си върна на Рома за загубата в италианската столица преди две седмици и завоюва с еднакъв резултат - 2:0 в група " G " на Лига Европа.

Чехите и " вълците " водят с по 9 точки, само че Славия е с по-добра голова разлика.

Домакините стартираха на високо движение и преобладаваха през първото полувреме, само че не се възползваха от преимуществото си. Те пропуснаха най-хубавата си опция през първата част в 27-ата минута, когато Читил стреля над вратата от прелестна позиция. Славия поведе при започване на второто полувреме с гол на Юречка.

Попадението накара Рома да се засилва и гостите стигнаха до удар на Белоти и опит на Манчини, който отклони топката с глава. Пред другата врата Свилар направи ужасно избавяне след удар на Провод. С влизането на Дибала гостите търсеха равенството, само че получиха втори гол в 74-ата минута, когато Масопуст се разписа с удар от отдалеченост. Чехите бяха покрай трети гол в самия край, само че Ван Бюрен не уцели вратата в опита си да трансферира вратаря.



Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо призна превъзходството на противника.

" Славия в действителност заслужаваше успеха, а ние провалянето. Играхме извънредно, единствено един състезател на Рома беше на равнище и това е Едоардо Бове. Славия игра по същия метод, както в в Рим. Подготвяхме се да играем този мач със Залевски на фланга и Ел Шаарауи като нападател, само че това не е повода за нашето проваляне “, сподели Моуриньо, представен от пресслужбата на УЕФА.

В другия мач от групата Сервет стигна до трагичен триумф с 2:1 в Швейцария. Домакините губеха съвсем до края след автогол на Северин в 12-ата минута. Стив Руие изравни в 84-ата минута, а в добавеното време Крес Бедия се разписа от дузпа. Успехът на Сервет значи, че още нито един тим не си е подсигурил продължение напред.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР