Славия победи с минималното 1:0 в най-старото столично дерби, в

...
Славия победи с минималното 1:0 в най-старото столично дерби, в
Коментари Харесай

Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов

Славия победи с минималното 1:0 в най-старото столично дерби, в следващ дуел от 9-тия кръг на efbet Лига.. Единственото попадение в конфликта беше дело на Калоян Кръстев, а Живко Атанасов от състава на гостите получи пряк червен картон в 38-та минута, с цел да остави тима си за над 50 минути с 10 души. " Белите " съумяха да прекършат " сините " със здрава игра в единоборствата и доста себераздаване, а новия треньор Александър Тарханов може да се похвали с първа победа още при дебюта си отпред на отбора.
Снимка: БГНЕС  Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов
Двата тима започнаха в предстоящо, внимателно движение, като " сините " въпреки всичко имаха леко териториално преимущество. До действителни положения в първите 15 минути обаче не се стигна.

В 19-та минута пристигна и първият прецизен удар в мача. След центриране от фаул Андриян Краев беше оставен на задната греда, само че ударът му беше лесна плячка за Георги Петков.

Темпото обаче не се подвигна след точния удар, като си личеше, че и в двата отбора свежите хрумвания липсваха. В идващите десетина минути не се стигна до нито една офанзива, която по някакъв метод да тормози противниковите вратари.

В този миг обаче Славия нанесе своя удар, като че ли от нищото.В 35-та минута, след директен свободен удар за Левски Живко Атанасов съумя да засече топката с глава, само че ударът не затрудни Георги Петков. Стражът на собствен ред я изпрати със мощен шут напред, където Атанас Кабов я смъкна за връхлитащия Калоян Кръстев, който не сбърка самичък против Николай Михайлов за 1:0.
Снимка: БГНЕС  Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов
Само три минути по-късно нещата за гостите станаха пагубни. Живко Атанасов беше изпъден с пряк червен картон след изключителна нелепост в средата на терена, откакто бранителят изблъска Атанас Кабов без топка.

В 43-та минута нещата за " сините " можеше да снабдят още по-катастрофални измерения. След офанзива по левия фланг топката беше центрирана към Калоян Кръстев, който беше изпреварен, само че Радослав Кирилов, а по-късно и Атанас Кабов някак не съумяха да създадат резултата 2:0.

В последната минута късмет за изравнителен гол се откри и пред гостите. След центриране на Здравко Димитров Андриян Краев още веднъж беше открит на задната греда, само че още веднъж не съумя да уцели добре топката с глава.

Началото на втората част беше сходно на това през първата, откакто головите обстановки бяха сериозна необичайност в първите 10-на минути.

В 60-та минута по-активните дейности на момчетата на Георги Тодоров донесоха положително голово състояние. След превъзходен пробив отляво на Матео Стаматов той качи топката чудесно за волето на Здравко Димитров, чийто удар обаче мина над вратата на стража на " белите ".
Снимка: БГНЕС  Славия наказа Левски при дебюта на Тарханов
Славия продължаваше да оставя през множеството време топката на своите посетители, като от своя страна с опити за удар се регистрираха Георги Вълчев и Андреа Христов. В 72-та минута футболистите на Славия изпуснаха страховит късмет, откакто Калоян Кръстев не съумя да отиграе добре обстановка трима на трима пред вратата на Николай Михайлов. Пасът на стрелеца за Радослав Кирилов обаче не беше прецизен.

Около 80-та минута териториалният напън на Левски се усили, само че след поредност от ъглови удари се стигна единствено до един неакуратен отдалечен удар от страна на Паулиньо.

До края на срещата Славия не се пропука и в последна сметка задържа минималния си триумф. Така " белите " останаха на предпоследното място в класирането, само че към този момент с актив от 7 точки гледат самоуверено към нанагорнище в класирането. Левски, от своя страна, записа трети следващ мач без победа, което остави момчетата на Георги Тодоров на нежеланото 9-то място с 11 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР