Славия победи Пирин последната среща от редовния сезон на Първа

...
Славия победи Пирин последната среща от редовния сезон на Първа
Коментари Харесай

Славия се справи с Пирин, вижте схемата при плейофите

Славия победи Пирин последната среща от постоянния сезон на Първа лига. Столичани се постановиха с 3:1, с две попадения на Галин Иванов и едно на Ивайло Димитров. Точен за гостите беше Благов.

" Белите " приключват на седмо място в подреждането. Така те ще са в поток с 10-ия, 11-ия и 14-ия. Останалите - 8-и, 9-и, 12-и и 13-и, ще са в другата група.

Ето втората осмица в Първа лига:

Група 1:

Славия, Черно море, Пирин Благоевград, Витоша Бистрица

Група 2:

Септември София, Локомотив Пловдив, Дунав, Етър

Ето и какво се случва от тук нататак в плейофите:

Класираните от 1-во до 6-то място оформят първа шестица и играят между тях на разменено посещение. Победителят от първата шестица печели шампионската купа.

Завършилият на второ място се класира за присъединяване в шампионата Лига Европа. Третият в класирането на първата шестица ще взе участие в плейоф за влизане в шампионата Лига Европа против противник от втората осмица.

След края на постоянния сезон тимовете, класирани от 7-мо до 14-то място, оформят две групи по 4 тима - Група 2 и Група 3 .

В група 2 са 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият.

В група 3 се включват 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият.

Отборите от всяка група играят по два мача на разменено посещение по системата всеки против всеки. След груповата фаза тимовете се изправят във четвъртфинални елиминации в два потока :

В първия поток  първите два тима от всяка група (Група 2 и Група 3) се изправят един против различен на кръст. Във втория поток на същия принцип играят 3-ите и 4-ите от групите. Четвъртфинлите са в два мача на разменено посещение, хазаин в първия мач е тимът с по-ниско класиране в групата.

Победителите от първите два четвъртфинала се изправят в полуфинал, който се организира в две срещи на разменено посещение. Домакин в първата среща е тимът с по-ниско класиране в постоянния сезон. Загубилият първия полуфинал заема 8 място в крайното класиране. Загубилите 1/4 край 1 и 1/4 край 2 приключват надлежно 9 -ти и 10-ти.

Победителят от първия полуфинал играе бараж в един мач за класиране в Лига Европа против третия от първата шестица , който е хазаин. Във втория поток спечелилите от третия и четвъртия ¼ край играят полуфинал. Загубилите тези ¼ финали оформят последния полуфинал.

Победителят от 1/2 край 2 резервира мястото си в Първа лига. Загубилият ½ край 3 изпада във Втора лига. Загубилият 1/2 край 2 играе против 3-тия в класирането на Втора лига.

Победителят от 1/2 край 3 играе против втория в класирането на Втора лига. Загубилите плейофите за оставане, ще играят във Втора лига през идващия сезон.

*Информацията е употребена от формалния уебсайт на БФС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР