Славия победи Левски в зрелищен мач с 2:1 в двубой

...
Славия победи Левски в зрелищен мач с 2:1 в двубой
Коментари Харесай

Славия съсипа сезона на Левски, сините аут за Купата

Славия победи Левски в зрелищен мач с 2:1 в дуел от 1/4-финалите в шампионата за Купата на България. В 77-ата минута Макрилос откри резултата за Славия. В 86-ата минута резервата на Левски Марин Петков възвърне равенството с брилянтен удар, само че "белите " завоюваха борбата с отличен удар на Калоян Кръстев в 89-ата минута.

Макрилос опита да се измъкне от Райнов в 3-ата минута отдясно по офанзивата на домакините, само че се подхлъзна и загуби надзор. Две минути по-късно Христов с глава прати топката към вратата на Левски, само че топката излезе в навън на сантиметри от гредата на Микулич след центриране от корнер. В 9-ата минута Ивайло Найденов опита центриране отдясно към наказателното поле на Вуцов, само че топката отиде много настрана от вратата в навън.

В 12-ата минута Димитър Рангелов си освободи място сред защитата на Левски, шутира добре, само че топката профуча на сантиметри от страничната греда на Микулич. Левски отвърна с забавен и рисков удар на Здравко Димитров в 23-ата минута, само че Вуцов съумя да избие кълбото. Три минути по-късно още веднъж Левски провежда добра офанзива, само че завършекът на Мартин Петков не беше сполучлив.

Левски получи добра опция да притести Вуцов в 32-ата минута, центрирането откри Ивайло Найденов, който не съумя да нацели празната врата, откакто вратарят на "белите " "увисна " при центрирането.

В 48-ата минута Бари опита да откри съотборник след центриране отдясно, само че Вуцов се намеси добре и улови кълбото. Радослав Кирилов напредна добре в половината на Левски в 53-ата минута, само че откакто пробяга половината терен, падна на терена и офанзивата на "белите " пропадна. Снеговалежът над стадион "Славия " се ускори, а това позатрудни дейностите на играчите на двата тима.

Славия пропусна отлична опция да открие резултата в 60-ата минута, Кръстев пусна отличен пас към Макрилос, само че той прати топката много над вратата. В 66-ата минута Славия получи правото да извърши директен свободен удар, Кирилов центрира, Гандри опита задна ножица, само че топката мина над вратата.

В 77-ата минута Макрилос откри резултата, откакто се оказа на точното място и матира стража на Левски. Първоначалният му удар срещна тялото на защитник, само че откакто се върна в него той се разписа. В 84-ата минута Марин Петков стреля чудесно към вратата на Вуцов, който мазета кълбото, справяйки се със обстановката.


Левски стигна до изравняването с отдалечен шут на Марин Петков, който не остави шансове на Вуцов в 86-ата минута на мача.
​Три минути по-късно Калоян Кръстев още веднъж изведе Славия напред. До края на дуела "белите " резервираха преднината си и заслужиха мястото си след най-хубавите 4 тима в шампионата.


Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР