Славия падна след обрат с 2:3 от ЦСКА в дербито

...
Славия падна след обрат с 2:3 от ЦСКА в дербито
Коментари Харесай

ЦСКА обърна Славия с 3:2

Славия падна след поврат с 2:3 от ЦСКА в дербито на 20-ия кръг на efbet Лига. Йон Бакеро (55) откри, а Жорди Кайседо (63) изравни. Мено Кох (72) направи цялостен обрата, а Амос Юга (78) вкара трети гол за " алените ". Ерол Дост (80) понижи изоставането на домакините с удар под сглобката.
Наставникът на " белите " Златомир Загорчич не можеше да разчита на осъдените Вуцов и Виячки, а също по този начин на контузените Нгуена, Стоев и Тасевски.
Треньорът на " алените " Стойчо Младенов би трябвало да се оправя без санкции Жеферсон, чието място бе заето от Мухар. Сред титулярите се завърна и Кох за сметка на Юга, само че и двамата се разписаха за триумфа.
През първия четвърт час срещата бе равностойна. В 16-ата минута " белите " получиха добър късмет да обстрелват вратата, откакто Мазику фаулира Добрев към дъгата на огромния пеналт. Минчев се нагърби с осъществяването, само че шутира в стената. В 21-ата минута Мухар насочи удар от 22 м, само че той мина високо над вратата. Първото голово състояние отиде на сметката на гостите. Вилдсхут откри Кери по земя в 31-ата минута, ирландецът шутира без закъснение по земя, само че на сантиметри около десния дирек.
Малко по-късно стражът на Славия Георги Петков падна неприятно след конфликт с Кайседо, което бе претрупан в кола за спешна помощ и закаран в болница. Подновяването на играта се забави с близо 7-8 минути, защото медицинските лица не съумяха да отворят задната врата на возилото. На мястото на Петков се появи 18-годишният вратар от школата на Славия Денислав Жеков. Инцидентът принуди рефера Драгомир Драганов да даде 11 минути продължение на първата част, в което не се случи нищо забавно.
На полувремето Гарсес влезе на мястото на Вилдсхут.
В 49-ата минута добра офанзива на Славия приключи с подаване на Соарес към Минчев, който овладя в наказателното поле на гостите и стреля от 15 м, само че над вратата. Секунди по-късно и Кирилов опитва да осъществя, само че и той изпрати топката в навън. Кирилов подаде към Соарес по лявото крило, последва центриране на първа греда, където Йон Бакеро (52) изпревари Матей и с глава простреля Бусато. Испанецът се разписа пред погледа на именития си татко Хосе Мари Бакеро. " Червените " бързо изравниха посредством Кайседо (63), който засече с глава центриране от корнер на Кери. Пет минути по-късно Славия получи право да извърши дузпа след нарушаване на Бусато против Кирилов. Впоследствие тя бе анулирана, защото при офанзивата Добрев, който получи топката преди да се стигне до нарушаването против Кирилов, е бил в засада. В 72-ата минута ЦСКА реализира цялостен поврат с идентично на първото попадение. Кери центрира от корнер и Кох вкара с глава пред погледа на младия пазач на Славия. Шест минути по-късно " алените " вкараха трети гол и той още веднъж падна след центриране от корнер на Кери. Първоначално белите почистиха топката, само че тя попадна в Юга, който с мощен диагонален шут я прати в горния десен ъгъл.
Домакините бързо се върнаха в мача след свръхестествен фалцов удар на Ерол Дост от границата на наказателното поле в 80-ата минута, който откри горния десен ъгъл на Бусато.
Славистът Ертан Томбак бе изпъден след втори жълт картон в 85-ата мин. Греъм Кери (90+2) също бе изпъден.
ЦСКА се приближи на 4 т. до водача Лудогорец, а с 29 т. Славия е застигната от Левски, само че има по-добра голова разлика.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР